Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAJDUK - ZAGREB

'Svi smo mi Hajduk': I navijači na Aljasci protiv HNS-a

Hajduk navijači
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
29.11.2014.
u 13:00

Potporu Hajduku daju svi splitski klubovi, koji će uoči svojih prvenstvenih utakmica odjenuti majice s natpisom "Svi smo mi Hajduk". Tiskano je 400 majica

Evo Hajduka opet bez publike, ovaj put na utakmici sa Zagrebom. Treća je to susret zaredom pred praznim poljudskim tribinama, HNS je neumoljiv kada su u pitanju kazne bijelima.

Trenera Igora Tudora nije bilo u javnosti još od neodigrane utakmice s Dinamom. A prije dvoboja sa Zagrebom nije se želio očitovati o proteklim zbivanjima. Nije komentirao ni kaznu igranja bez publike.

Baldasar smiruje tenzije

– Zagreb je kvalitetna, mlada momčad, za mene nije iznenađenje dobar rezultat koji je postigao. A od mojih igrača tražit ću da igraju kao da je na tribinama sto tisuća ljudi – kazao je Tudor.

Na raspolaganju neće imati Milevskog jer je ozlijedio list, te "kartoniranog" Caktaša. To što će tribine biti prazne najmanji je problem. Pola je Splita na nogama, policija će čuvati stadion kako koja uzavrela navijačka glava ne bi pokušala ući na tribine. A na rivi, par sati prije utakmice, organizira se mirni prosvjed protiv stanja u HNS–u i njegova odnosa prema Hajduku. Svi se nadaju da će prosvjed proći mirno. Hajduk poziva navijače na dostojanstvo, a poruku mira uputio je i gradonačelnik Ivo Baldasar.

– Apsolutno podupirući ciljeve i ideje mirnog prosvjeda, uvjeren sam da će subotnje okupljanje Torcide na rivi proteći u najboljem redu, mirno, dostojanstveno i na način koji zaslužuju ime i tradicija Hajduka, ali i grad Split i svi naši građani – kazao je Baldasar.

Potporu Hajduku daju svi splitski klubovi, koji će uoči svojih prvenstvenih utakmica odjenuti majice s natpisom "Svi smo mi Hajduk". Tiskano je 400 majica, klubovi su ih preuzeli, a kada su počeli klupski "selfiji" na društvenim mrežama, nastala je ludnica.

Čak 300 tisuća majica

U Zajednicu ekipnih športova, začetnika te ideje, stiglo je više od 500 zahtjeva za majice, i to iz cijelog svijeta. Naravno, najviše je zahtjeva iz Splita i Dalmacije, ali i iz Hong Konga, Melbournea, Sydneya, Toronta, Los Angelesa, Barcelone, Taškenta..., a jedan je stigao i s Aljaske.

– Čudesno je to, tajnik nam je zatrpan pozivima, ovo je prava ludnica – rekao je predsjednik ZEŠ–a Renco Posinković.

Prema procjenama, trenutačno se traži oko 300 tisuća majica, što je nevjerojatna brojka za akciju koja traje jedan dan.

>> Navijači transparentima pozivaju na prosvjed, pogledajte što su napisali

Komentara 27

SA
santos008
14:19 29.11.2014.

Dok neko ponudi 100.000 eura za nekog talentirana mladog igraca Brbic ga prodaje,a Mamic za istog takvog jos bez noge proda za 1,000.000 eura i onda im Mamic kriv.Mamic je ustanju i Marcela Brozovica prodati.

FL
flok
13:38 29.11.2014.

koje dalmatinske brigade, više od pol te torcide ti baš nije partizanskog porijekla, njihov motiv ti je nešto drugo, daj mi baklju da bacam

Avatar Tigar63
Tigar63
15:24 29.11.2014.

Dragi drugovi iz Večernjeg lista nisam znao da ste i vi u sprezi sa komunistima i Yusipovićem.Toliko da znate izgubili ste jednog vjernog čitatelja.Vi možete izbrisati moje komentare ali nemožete izbrisati moje mišljenje.Za krista protiv komunista!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije