Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAJDUKOV ODVJETNIK:

Huligani su stvar države, a ne Hajduka, žalit ćemo se i Europi!

Hajduk
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
09.10.2014.
u 20:02

– Za utakmicu s Dinamom bilo je angažirano 170 redara, za utakmicu s Dniprom 176, a u Dugopolju angažirali smo čak 300 redara. Učinili smo sve da se ne dogodi incident – rekao je Radovani

Drastična kazna, jedna od najviših u povijesti hrvatske lige, od dvije utakmice zabrane igranja pred svojim navijačima, ogorčila je Hajdukove čelnike. Predsjednik Skupštine Hajduka i klupski odvjetnik Vinko Radovani još se nada da će Hajduk ugostiti Lokomotivu pred svojim navijačima. Najavio je žalbu na odluku disciplinskog suca Krešimira Vlajčevića.

Valja podsjetiti da žalba odgađa izvršenje kazne. Do utakmice s Lokomotivom, koja se igra 25. listopada. igrat će se pravne igre, trajat će utrka s vremenom. Rok za žalbu je osam dana. Vlajčević je prošle sezone kaznio Hajduk s 200 tisuća kuna, što je najviša moguća kazna, pa se sada disciplinski sudac pravda da nije mogao izreći nižu kaznu od dvije utakmice bez gledatelja.

– Žalit ćemo se, i to ne samo u sklopu nogometne organizacije. U potrazi za pravdom koristit ćemo mogućnosti i “civilnih” instanci, a ići ćemo i prema međunarodnim institucijama. To je drastična kazna, previsoka. Ne bježimo od toga što se dogodilo, bilo je to čisto huliganstvo. Ali, huliganstvo nije i ne može biti samo problem Hajduka, nego cijele hrvatske države. Ako je ta kazna poruka da nam odgovara liga u kojoj se na tribinama nađe 200-300 ljudi, onda hrvatski nogomet ide u krivom smjeru – kazao je Radovani.

Podsjetio je da je Hajduk za utakmicu u Dugopolju angažirao 300 redara.

– Za utakmicu s Dinamom bilo je angažirano 170 redara, za utakmicu s Dniprom 176, a u Dugopolju angažirali smo čak 300 redara. Učinili smo sve da se ne dogodi incident, danima smo govorili da je u Dugopolju nemoguće organizirati utakmicu visokog rizika, a na nju smo bili prisiljeni – rekao je Radovani.

>> Hajduku zbog nereda u Dugopolju dvije utakmice bez gledatelja

Komentara 31

Avatar antuntun55
antuntun55
20:43 09.10.2014.

huligani imaju ime i prezime ,a zajedničko im je da su pretplatnici Hajduka,jer Brbić je tvrdio da ni svi pretplatnici neće moći gledati utakmicu ako se igra u Dugopolju...uostlom što Hajdug nije svoj travnjak uređivao za vrijeme ljetne pauze...cijeli sjever i dobar dio ostlih poljudskih tribina vrvi huliganima (a la Z.Bego) ,a i dobar dio čelništva se odlično snalazi u huliganskim redovima...

Avatar mihic
mihic
22:33 09.10.2014.

Brbicu stari nosaču kofera 1. imaš popis gdje je tko sjedio i na kojeg pretplatnika glasi stolica koja je bačena na teren 2.daj to policiji i objavi u novinama 3.ti isti kojih se odrices su ti ispred zgrade isposlovali kredit od 30 mil kuna. 4.ako nemaš što okrivi dinamo

DU
Deleted user
20:43 09.10.2014.

Kmečanje!!Uvjek im je netko drugi kriv,dosadni su i Bogu i narodu vise!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije