Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNL ga odbacio

Hrvat najbolji strijelac Europske lige: Bio sam na dnu, nisam dobivao ni za hranu...

Matej Jelić
Foto: Twitter
01.08.2015.
u 15:48

Slavonac briljira u dresu slovačke Žiline, sa sedam golova vodeći je strijelac u europskim natjecanjima.

Na listi najboljih strijelaca Europske nogometne lige na čelnom je mjestu Hrvat! Slavonac Matej Jelić (24), igrač slovačke Žiline, u pet utakmica postigao je sedam pogodaka, a ima i dvije asistencije. Posljednji gol postigao je u prekjučerašnjoj pobjedi Žiline 2:0 protiv ukrajinske Vorskle.

Neshvatljiva Lokomotiva

– Osjećaj je izvanredan. Lijepo je vidjeti svoje ime na prvom mjestu, nadam se da ću tu što dulje ostati. I sebe sam malo iznenadio sjajnim igrama u Europskoj ligi iako vjerujem u sebe, znam da imam potrebnu kvalitetu – javio nam se Jelić jučer iz Žiline.

Jelićev dosadašnji nogometni put bio je u najmanju ruku trnovit. Iako je već sa 18 godina završio u Dinamu, pravu afirmaciju ostvario je tek prošle sezone u Žilini, kada je bio najbolji strijelac slovačkog prvenstva sa 19 zabijenih golova.

– Imam zaista zanimljivu karijeru. Već sa 16 godina igrao sam seniorski nogomet u Belišću, a tamo su me zamijetili Dinamovi skauti i doveli u Maksimir. Nakon što sam u jednoj polusezoni zabio 11 golova u 15 utakmica za juniore Dinama, potpisao sam ugovor s Lokomotivom. I to na 10 godina – kaže nam Matej.

Nakon toga otišao je na posudbu u Lučko, koje je svojim golovima uveo u prvu ligu, ali po povratku u Lokomotivu na Kajzerici su mu rekli da više ne računaju na njega te mu sugerirali da raskinu 10-godišnji ugovor, na što je Jelić i pristao.

– Ni danas mi nije jasno zašto nisam dobio šansu u Lokomotivi. Neshvatljivo – kaže Jelić.

Tada je otišao u Karlovac, gdje je uslijedio novi šok.

– Klub je bio u velikim financijskim problemima, tih šest mjeseci nisam dobio ni lipe, a srećom sam imao menadžera koji mi je plaćao stanarinu. U Karlovcu nam čak nisu dali ni hranarinu – kaže Matej.

Novu priliku potražio je u Istri 1961, no i tamo su ga izigrali.

– Potpisao sam s Istrom ugovor na tri godine, no nakon mjesec i pol priprema trener Pamić mi je rekao da ne računa na mene i da pokupim stvari. Tada sam saznao da oni ugovor čak nisu ni ovjerili u Savezu. Ta epizoda u Istri ide Pamiću na dušu, ali o njemu uopće ne želim razgovarati – kaže Jelić.

No Slavonac je Pamiću i ostalim nogometnim "stručnjacima" koji su ga marginalizirali sada pokazao da su bili u krivu.

Iz malog sela Črnkovca

– Bio sam na samom dnu, no karijeru mi je spasio odlazak u drugoligaš Rudeš. Tamo sam se preporodio, počeo zabijati te me u ljeto 2013. kupila Žilina. U Slovačkoj mi je krenulo sjajno, bio sam prošle sezone najbolji strijelac lige – opisuje Jelić.

Slavonac iz malog sela Črnkovca kraj Donjeg Miholjca novi je dokaz da se kvaliteta lakše dokaže u inozemstvu nego u hrvatskom nogometu. Jer, nažalost, kod nas su nečiji interesi (kluba, trenera) često ispred objektivne kvalitete.

– U mom slučaju treneri su ti koji su griješili, kao da su se bojali dati mi šansu. Ali nema veze, sada sam im svima dokazao da mogu – kaže Jelić, kojemu sada ne manjka ponuda, iako je moguće da potpiše novi poboljšani ugovor sa Žilinom.

– Ne opterećujem se transferom, znam da će moj menadžer Cvjetković najbolje odlučiti. Moj je cilj da jednog dana igram u Bundesligi.

A povratak u Dinamo?

– To mi je najdraži klub, tko zna, možda jednom... Volio bih dokazati da sam bolji od onih koji su dobili šansu ispred mene i koji je i sada dobivaju – zaključio je Jelić.

>>Bilićev West Ham mučio se s Maltežanima, novi pogoci Mateja Jelića

Komentara 12

IV
ivanhoe1980
21:46 01.08.2015.

Gdje je ta svemoguća scout služba bila u slučaju Jelića,Roga (sve do sada) i mongih drugih.Da ne govorim o otpisanim Kramariću,Tomečaku i ostalim domaćim dečkima koji bi grizli protiv (bez uvrede) Špičkovine?! Ignorirali su oni i jednog Modrića,Ćorluku i Eduardaa kad su ih poslali na posudbu u Zaprešić, a ovi se te sezone borili za naslov sa Hajdukom.Neki drugi (stranci) su bili bolji,pravi igrači za Dinamo a preko kojih se dalo "napravit business". Gdje je kraj terora ove prćije?

LU
lukateli1
07:51 02.08.2015.

Ocigledno da je tek sad proigrao! Kao da ga ne bi stavili da igra da je ista vrijedio? Koji bi to trener ucinio? Ne kenjajte s komentarima! Kao da je Messi!

UN
unbekant
16:34 01.08.2015.

Zlina ni je prcija mamica...................

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije