Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'licemjerno i degutantno'

Hajduk oštro uzvratio HNS-u! 'Etiketirate navijače, a protiv nogometnog okupatora je potvrđena optužnica'

Torcida, Poljud
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/7
19.02.2017.
u 11:44

Hajduk je priopćenjem oštro uzvratio Hrvatskom nogometnom savezu koji se jučer oglasio nakon napada na zagrebačke navijače Hajduka na Trešnjevci.

Bijelima smeta što se sve navijače poistovjećuje s huliganima, a u priopćenju spominju i "okupatora hrvatskog nogometa" protiv kojega je potvrđena optužnica za organizirani kriminal.

"HNS-ovo etiketiranje navijača kao kriminalne organizacije u situaciji kada je protiv vladara, točnije okupatora, hrvatskog nogometa potvrđena optužnica za organizirani kriminal i kad je sudačko vodstvo uhvaćeno i osuđeno za mito i organizirani kriminal, krajnje je licemjerno i degutantno.

Osuđujemo svako nasilje i huliganizam. Dio Hajdukove navijačke obitelji je prije dva dana bio žrtva takvog bezumnog čina, ali poistovjetiti sve navijače s huliganizmom je gore nego proglašavanje svih nogometnih sudaca lopovima jer im je vodstvo uhvaćeno u primanju mita ili pak svih nogometnih djelatnika lopovima jer pojedinci pljačkaju svoj klub i zbog toga su zaradili optužnice.

Vjerujemo da je došlo vrijeme da se kriminalci izbace iz nogometa, da nogometni suci ne budu niti kreatori sudbina, niti egzekutori nečijih naredbi, da HNS brine o razvoju hrvatskog nogometa i osiguravanju ravnopravnih uvjeta za sve, a ne o zaštiti privatnih interesa. Tada će se i problem huliganizma lako i brzo riješiti", stoji u priopćenju Hajduka objavljenog na službenoj stranici.

>> Maskirani i naroružani BBB-i upali u prostorije prijatelja Hajduka za vrijeme proslave!

Komentara 11

ML
mladaklada
12:26 19.02.2017.

A jaka vam je teorija, prvo eliminirati kriminalce iz nogometa, što je, u suštini, i u redu, a onda će huliganizam sam od sebe iščeznuti, valjda nekim čudom. To implicira da je huliganizam posljedica kriminala u nogometu ili, nekakav izraz romantičnog bunta. Nogometni huligani su, većinom, psihopati koji se hrane nasiljem i koji jedino mogu biti smireni kontroliranom represijom, kako fizičkom, tako i pravosudnom. Onima koji su se u tom krugu našli nekom ironijom sudbine treba pomoći da se rehabilitiraju.

ĆI
ćiždra
13:30 19.02.2017.

Nije nitko protiv Hajduka, već ste vi protiv svih osim zvezde, ulica vam vodi klub

VL
????
15:24 19.02.2017.

Neka mi onda gospoda iz Hajduka objasne kako to da su huligani Borussije iz Dortmunda nedavno napali mirne navijače Leipziga iako i jedan i drugi klub imaju sasvim čiste financije i nikakve repove i lopovluke za sobom. Ili će mii možda objasniti da je za to kriv Bayern iz Münchena na čijem čelu je dokazani i osuđeni kriminalac - utajivač poreza Ulli Hoeneß ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije