Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UTRKA ZA ŠPICOM

Hajduk dovodi Kamerunca Mengola, a stiže i Ivan Santini

'Ivan SANTINI, SCF - William KVIST, VfB Stuttgart, Aktion hoch, Fußball Saison 2011/2012  Stuttgart, 25.02.2012, 1.Fussball Bundesliga, Saison 11/12, VfB Stuttgart - SC Freiburg, Foto: APF  Veroeffent
Foto: '006/APF/PIXSELL'
08.12.2015.
u 11:33

Ivan Santini samo je dva puta počeo utakmicu za Standard ove sezone

Nakon odlične maksimirske predstave u derbiju protiv Dinama, ali i poraza, koji je rezultat nerealiziranih prigoda, brojni komentatori najčešće spominju nedostatak klasičnog napadača. Među njima je i Joško Jeličić, nesporni autoritet, koji je kazao da Hajduku za korak više nasušno treba klasični napadač. Naravno, svega toga svjestan je i trener bijelih Damir Burić, odnosno cijela Hajdukova struka koju predvodi sportski direktor Goran Vučević.

Nedavno smo pisali kako je Hajduk stupio u kontakte s 22-godišnjim Kameruncem Justinom Mengolom, koji je prošlu sezonu igrao za rumunjsku Universitatetu Cluj. Mengolo je trenutačno bez angažmana, a u međuvremenu, od prve informacije do danas, stigle su neslužbene potvrde da je već potpisao ugovor s Hajdukom. Naime, Mengolo i Hajduk, kako nam kaže pouzdani izvor s Poljuda, potpisali su ugovor koji tek treba biti potvrđen.

Ne znaju kad će se oporaviti

Očito je Mengolo blizu Hajdukova dresa, prema svim spoznajama trebao bi se pojaviti prvog dana priprema. Prve informacije kazivale su da je Mengolo klasični napadač, no izgleda da mu je prirodna pozicija ona na krilu ili druge špice. Jedna je od varijanti da Hajdukov napad u drugom dijelu sezone predvode Kamerunci Mengolo i Franck Ohandza. Međutim, Ohandza je sklon ozljedama, nitko u Hajduku ne zna kad će se oporaviti. Posljednji put u kadru momčadi bio je još sredinom rujna.

Hajduk ne želi s njim kao prvom špicom ući u drugi dio sezone jer nitko ne može garantirati njegovo zdravstveno stanje. Opcija broj dva je Anton Maglica, no njega Burić ne vidi u Hajduku koji se bori za prvo mjesto. Stoga se sada pojavila kombinacija da u Hajduk na posudbu iz Standard Liegea dođe Ivan Santini. Odličan napadač, koji je u u Belgiji stekao respektabilno igračko ime, baš i nije sretan u Standardu u koji je prešao ovog ljeta iz Kortrijka za 1,6 milijuna eura.

Želio ga je još i Tudor

Međutim, Standard ima lošu sezonu, nije zadovoljan učinkom Santinija, koji je u posljednja tri mjeseca samo dva puta bio starter. Nije ni Santini sretan statusom u klubu s kojim ima ugovor do 2019. godine. O opciji posudbe u Hajduk se razgovara, a poznato je da je stasiti 26-godišnji Zadranin odavno želja bijelih. Još dok je trener bio Igor Tudor znalo se da ga je silno želio u Hajdukovu dresu.

Eventualnim dolaskom Santinija Hajduk bi se silno ojačao, momčad bi dobila prave konture, a Damir Burić imao bi nekoliko kombinacija u samom vrhu napada. To je ono za čim vapi trener bijelih. Dinamo ima Henriqueza, Hodžića, Soudanija i Pjacu, Rijekin napad nose Balaj, Bezjak i Tomasov, a na proljeće Hajduk bi im se trebao suprotstaviti Santinijem, Mengolom i Vlašićem.

>> Ivan Santini: Otišao sam kod najboljih navijača u Belgiji! A samo da mi brat pobjegne iz Ukrajine...

Komentara 5

MA
magnum2013
13:32 08.12.2015.

Ozrene Maršiću zar misliš da smo mi ovce pa da nam možeš prodavati ovakove priče. Izgleda da si ti ipak čovjek bez morala i ne usudiš se pričati o tome sa kojim novcima Hajduk dovodi igrača, a računi su im blikirani već dvije godine. Partija ih je nagradila za vjernost i proglasila im stadion kulturnim dobrom tako da svi građani HR moraju izdvajati i financirati "konzerviranje"stadiona. Ljudi u Hrvatskoj koji ne plate svoje obveze i račune budu blokirani. Zašto se to ne događa sa Hajdukom.Zašto se recimo Mamića zatvara zbog "nepravilnosti ili kriminala", a sa vidljivim kriminalom se to ne događa? Jesmo li mi svi jednaki u Lijepoj našoj ili je to osobina uvlakača i vjernih.

DU
Deleted user
18:17 08.12.2015.

Ovaj čunjoglavi opet blebeće! Kada je Ohandza iz druge lige prešao u Ajduka,nakon što mu Dinamo nije htio produžiti ugovor(bio na posudbi u Sesvetama) u Splitu se danima slavilo kako je Ajduk preoteo Ohandzu od Dinama. Sada opet dovode nekogg levata koji je ispao iz 1. Rumunjske lige i koji od ljeta ne igra za nikoga,jer ga nitko neće niti džabe! Ali hoće Ajduk,a čunjoglavi će od njega napraviti idola.Sve dok se ne povrijedi,znači par utakmica,a onda laganini kao Ohandza i Mile whiskey do kraja ugovora ili raskida na štetu Ajduka!

PU
Pukovnik10
14:11 08.12.2015.

bolje bih im bilo da u špicu dovedu ubojiti tandem Vučimilović-Marić pa oni su im nerješiva enigma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije