Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uoči norveške

Evo što Kovač kaže o Mandžinim i Halilovićevim okršajima s trenerima, ozljedama i eventualnom porazu

niko kovač
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
23.03.2015.
u 10:50

– Vida je dobio udarac u petu, a liječnici kažu da će biti u redu. Moći će nastupiti isto kao i Mandžukić kojeg može udariti tenk i ne može mu biti ništa – kaže izbornik.

– Situacija uoči kvalifikacijske utakmice s Norveškom je takva da je status nekih igrača malo problematičan. Neki su ozlijeđeni, a neki su malo igrali u posljednje vrijeme. Dejan Lovren je imao poteškoća te je otpao dok je Šime Vrsaljko pozvan, ali nije spreman. Luka Modrić jučer je odigrao vrlo dobro 80 minuta, a Alen Halilović donedavno je bio ozlijeđen. Ostali bi trebali ozdraviti narednih dana tako da će moći konkurirati za nastup – kazao je danas na konferenciji za medije izbornik Niko Kovač.

Dodao je kako Domagoj Vida i Mario Mandžukić već nekoliko dana u Zagrebu saniraju ozljede.

– Vida je dobio udarac u petu, a liječnici kažu da će biti u redu. Moći će nastupiti isto kao i Mandžukić kojeg može udariti tenk i neće mu biti ništa.

Kovač je naglasio kako je stručni stožer dobro proučio Norvežane.

– Pregledali smo sve njihove utakmice igrane od lipnja prošle godine. Čvrsta je to mlada momčad. Gladni su uspjeha, sjajno trče i svi igraju disciplinirano iza lopte. No, igramo kod kuće, favoriti smo i to moramo potvrditi. Nažalost zadnju utakmicu igrali smo još u studenom. Velika je to stanka, a očekuje nas težak izazov. Pobjeda nam može donijeti puno, a gotovo ništa ne možemo izgubiti u slučaju negativnog rezultata jer smo prvi u skupini. Pokazali smo da imamo kvalitetnu momčad i moramo nastaviti tim putem. Nema popuštanja, pristup mora bit pravi. Uz pomoć navijača, koju smo zaslužili.

Kovač je potom analizirao posljednje nastupe naših reprezentativaca.

– Rezultat u Clasicu je O. K., ali Real je mogao izvući i bod. Mene su, naravno, najviše zanimali Modrić i Rakitić. Vrlo dobro su igrali, pogotovo Luka koji je bio tri mjeseca izvan stroja. Vidi se da ništa nije izgubio od onoga što je imao i prije ozljede. No budući da je malo igrao, sigurno još nije na sto posto svojih mogućnosti. Protiv Norveške će duljina njegova nastupa ovisiti o kretanju rezultata.

Izbornik je razgovarao i s Mandžukićem, a tema je bila odnos napadača i trenera Diega Simeonea.

– Čuo sam se s njim u vezi s time. Rekao mi je da je sve u redu i da normalno komunicira s trenerom. Ono što se piše po medijima nije baš jednako onome što mi je kazao Mandžo.

I ispad Alena Halilovića, kad se sukobio s trenerom, podigao je dosta prašine ovog vikenda.

– Prvo moram razgovarati s njim o tome. Ne bih komentirao dok ne čujem Alenovu stranu priče – rekao je Kovač.

Osvrnuo se i na poteškoće Matea Kovačića u Interu te na probleme Andreja Kramarića s prilagodbom na englesku ligu.

– U njihovu slučaju to je sve normalan proces sazrijevanja. Inter je veliki klub koji nije na mjestu na kojem bi želio biti. Kova je sigurno kvalitetan igrač, ali nije korektno da mu stavljaju tako veliki pritisak na leđa. Sada će se s nama oraspoložiti, dobro je što je promijenio okruženje. Kramarić također mora proći proces prilagodbe. Hrvatska liga drukčija je od Premier lige. Uvjeren sam da on posjeduje velike kvalitete i da neće ostati na ovoj razini. Nadam se da će za pola godine biti mnogo bolji. Gledao sam ga, trudi se, ali ne može ni on sam napraviti čuda u Leicesteru.

Izbornik smatra kako Ivan Perišić nema ritam utakmica, ali imao je vremena da se dobro pripremi.

– Bitno je da ne osjeća bol. Vjerojatno ga još malo boli, ali imam osjećaj da će biti spreman. No, nema smisla nekog gurati u vatru ako osjeća bolove. Ako osjećaš blokadu u nozi, imaš je i u glavi.

Kovač je konferenciju zaključio s naglaskom kako je Hrvatska uvijek imala kvalitetne vratare.

– Znao sam da Subašić nakon Pletikose može držati i reprezentaciju i svoj klub. Znamo koliko su važni vratari, pokazalo se to i na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Nadam se da će on braniti jednako dugo kao Dražen Ladić i Stipe Pletikosa.

>>Čak osmorica Kovačevih igrača nisu igrala za vikend!

>>Tonći Kukoč: Hoće li Kovač konačno izaći iz Mamićeve sjene i objaviti popis koji želi?

 

Komentara 6

DE
derin
15:05 23.03.2015.

Izborniče, što je sa Strinićem, našim najboljim lijevim bekom, zašto nema Kalinića trenutno našeg drugog napadača., zašto u subotu u prvih jedanaest neće igrati Badelj koji igra fenomenalno u odličnoj Fiorentini nego izbornikov "liebling" brozović, za kojeg su sad u interu skužili da je provala od igrača.

TO
Tonny96
17:44 23.03.2015.

"derin" Ma kakav strinic taj nezna vodit loptu,Kalinić tog nema ni na klupi svog kluba...

Avatar Uzoran Haški Robijaš
Uzoran Haški Robijaš
12:16 23.03.2015.

Situacija uoči kvalifikacijske utakmice s Norveškom je takva da je status nekih igrača malo problematičan i ako vikingi usred balkanskog hrama nogometa uguraju jedan ili dva goliča moglo bi to donijeti navijačke muke u neočekivanom porazu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije