Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamo vs. hajduk

Evo što je Ćorić uoči derbija poručio Baliću i Vlašiću te koji rezultat predviđa

18.09.2014., stadion u Maksimiru, Zagreb - UEFA Europska liga, 1. kolo, GNK Dinamo - FC Astra. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
15.05.2015.
u 21:00

Osam posljednjih utakmica Hajduk nije pobijedio Dinamo (šest poraza i dva remija). Zadnji put bijeli su slavili 2013. 2:0 na Poljudu.

Valjda će se u subotu derbi ipak igrati... Dinamo i Hajduk u dva su navrata odmjerili snage ove sezone, oba puta u Splitu, bilo je 3:2 za plave i 1:1, a u Zagrebu još nije igrano. Tužno je bilo subotnje popodne u studenome kad splitski nogometaši nisu istrčali u Maksimiru, nadajmo se da se nešto slično više nikad neće ponoviti.

Ne ponovilo se

- Jedva čekam subotu, dvoboji s Hajdukom uvijek su nešto posebno. I nije važan pogled na ljestvicu, nije važno što imamo čak 35 bodova više od Hajduka, okršaji sa Splićanima uvijek su pravi derbiji – kaže mlađahni 18-godišnjak Ante Ćorić, koji je svoju prvu veliku utakmicu na prvoligaškoj sceni odigrao baš 31. kolovoza na Poljudu:

- Uvijek ću se sjećati te utakmice, ušao sam u drugom poluvremenu, kad smo gubili 0:2. A završilo je 3:2 za nas, nije moglo biti bolje. Bio sam presretan, pogotovo kad sam nakon utakmice dobivao pohvale za igru. Ulazeći u igru, osjećao sam mali pritisak, ali odjednom mi je prošlo kroz glavu da lošije od ovoga ne može biti, pa gubili smo 0:2. Moglo je, dakle, samo biti bolje, opustio sam se, lopta me slušala i na kraju je sve bilo sjajno.

Zanimljivo je to, u obje splitske utakmice spašavali ste se u zadnjim minutama, a na ljestvici imate čak 35 bodova više od Hajduka! Kako to objašnjavate?

- Ne znam, zaista ne znam. Nismo pod nekim posebnim pritiskom niti strahujemo od igranja na Poljudu, shvaćamo to kao derbi. Čini mi se da su Splićani posebno motivirani kad igraju protiv nas, pa onda daju čak i više od objektivnih mogućnosti. Možda je to objašnjenje.

Kako ste proživljavali onu tužnu maksimirsku subotu kad Hajdukovi igrači nisu istrčali na teren?

- Čudno sam se osjećao, to se nikad nije dogodilo, nadam se da se više neće ni dogoditi. Ne znam što je to trebalo značiti.

Tijekom jeseni upali ste u krizu, što se događalo?

- Možda su razlog tome individualni treninzi, pa sam bio pomalo umoran. Sad je sve u redu, odmoran sam i željan igre i nadam se da će me trener u subotu poslati na teren - kaže Ćorić.

S druge će strane u subotu biti i vaši suigrači iz mlade reprezentacije, Nikola Vlašić i Andrija Balić.

- Jedva čekam susret s njima! Odlični su igrači i dobri dečki, bit će pravih duela, ali na kraju ćemo mi slaviti!

Nedavno ste potpisali petogodišnji ugovor s Dinamom, no inozemne ponude i dalje stižu u Maksimir. Kako to doživljavate?

Ante: Bit će 2:0 za nas

- Ne opterećujem se ponudama, razmišljam samo o Dinamu! Sretan sam jer sam potpisao profesionalni ugovor s klubom koji obožavam.

Nedavno vas je Uefa službeno svrstala među deset najvećih talenata europskoga nogometa u vašem godištu.

- Bio sam oduševljen kad sam to vidio! Ali, to još ništa ne znači, to je samo poticaj za daljnji rad i dokazivanje.

Može li Dinamo, bez pojačanja, dohvatiti Ligu prvaka?

- Može, uvjeren sam u to! Imamo dobru momčad i postići ćemo dobar rezultat, plasirat ćemo se među nogometnu elitu!

Prognozirajte nam rezultat subotnjeg derbija:

- Bit će 2:0 za nas!

>>'Ćorić može biti kao Boban ili Reus. A Mamić je veliki trenerski potencijal'

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije