Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otto barić:

'Ćorić može biti kao Boban ili Reus. A Mamić je veliki trenerski potencijal'

Ante Ćorić
Petar Glebov/PIXSELL
17.04.2015.
u 19:30

- Samo se o prodaji priča. Recimo, Zdravko Mamić u tom segementu radi sjajan posao, ali u jednom trenutku valjalo bi reći - stop, tvrdi Barić.

U Dinamu kod Ćorića vidim sve predispozicije za svjetski vrh. Ali s njim treba stalno raditi upravo na tome da postane igrač koji preuzima inicijativu, koji je vođa, koji nikada neće uzeti 'pauzu' za vrijeme utakmice, nego će tražiti loptu svih 90 minuta. Takav je bio Zvone Boban i to su igrači najviše svjetske klase. Ima još primjera koliko hoćete, evo jedan od danas aktualnih je Marco Reus iz Borussije Dortmund. Kazao je to naš proslavljeni trener Otto Barić za Goal.

Osvrnuo se i na situaciju u Dinamu.

- Da biste radili s igračima, morate ih prvo imati u momčadi. A Dinamo odmah proda baš sve što vrijedi. A to je šteta, jer mislim da je Zoran Mamić trenerski potencijal da odradi vrhunski posao i on bi mogao biti netko tko će napraviti značajne uspjehe na europskom nivou. Ali on ne može biti ujedno i sportski direktor i onda stalno dovoditi deset novih igrača. Pa tko će ih uigrati? Odnos koji od ima sa Zdravkom je odličan i pravi primjer za sve klubove kako bi trebalo biti između predsjednika i trenera. Ali, uvijek se kao problem pokazuje ta jagma za novcem, zbog toga je nemoguće raditi dugoročno i napraviti rezultat - kaže Herr Otto.

Tvrdi kako je danas problem što su i roditeljima i djeci 'pune glave' milijuna, a također i klubovima.

- Samo se o prodaji priča. Recimo, Zdravko Mamić u tom segementu radi sjajan posao, ali u jednom trenutku valjalo bi reći - stop! Trener kaže: Moraju mi ostati 'taj, taj i taj' igrač, i tako mora biti.

Još je naglasio:

- Zoran Mamić je velika trenerska perspektiva, kao što bi bili i drugi naši treneri, poput Ante Čačića ili Zorana Vulića, da imaju stabilniju situaciju u klubovima, te da kod nas ne postoji tendencija da se proda sve što vrijedi.

Cijeli intervju te što Otto Barić kaže o odlasku Jürgena Kloppa iz Borussije Dortmund pročitajte OVDJE.

>>U Hrvatskoj su treneri najbezvrjedniji u cijeloj Europi

Komentara 2

II
iifever2
06:11 18.04.2015.

hahahahaha e moj otto, nije tebi dobro - mamic veliki trener?! eh, da mi je i to vidjet

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije