Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKA LIGA

Hajduk zabio šest komada Estoncima i sad želi iznenaditi Dinamo

Hajduk
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/14
09.07.2015.
u 20:52

U prvom susretu bilo je 1:1, ali ovih 6:2 je bilo više nego dovoljno za prolaz

Hajduk je ispunio očekivanja i pobjedom 6:2 (7:3) protiv estonskog Sillamaea plasirao se u drugo pretkolo Europske lige, gdje ih čeka slovenski Koper. No nije sve bilo tako lako kao što sugerira konačni rezultat, u prvih 45 minuta su se bijeli mučili i čak gubili.

HAJDUK - SILLAMAE KALEV 6:2 (Balić 15', Caktaš 45+1', Ohandza 56', 63', Vlašić 72'/Russo 36', 41', Maglica 88')

Sve su to boljke koje i inače imaju mlade i neiskusne momčadi, a još je i tek počela sezona pa su noge teže nego inače i nišanske sprave nisu još namještene kako spada. Također, igralo se na stadionu Hrvatskih vitezova u Dugopolju, pred maksimalnih 5200 gledatelja. Atmosfera je bila najbolja što je mogla biti i bijela mladost nošena pjesmom i hukom s tribina krenula je agresivno.

Obranu gostiju iz Estonije probili su u 15. minuti, kontru je povukao ponajbolji pojedinac susreta Nikola Vlašić te povratnom loptom pronašao Andriju Balića, koji puca silovito s desetak metara, pogađa gredu s donje strane i trese mrežu. Erupcija oduševljenja na tribinama i terenu trajala je više od dvadeset minuta, kad u samo pet dolazi hladan tuš.

Iako su mogli povesti 2:0 ili 3:0 u nekoliko navrata, bijeli su pokleknuli dvaput nakon katastrofalne reakcije obrane. Oba puta zabio im je potpuno neometan Russo, prvo nogom u 36., a zatim i glavom u 41. minuti. Tako nešto si momčad Damira Burića ne smije dozvoljavati, čak ni mladost nije izgovor jer se postavljanje uči već u mlađim kategorijama.

Srećom, prekrasan slobodnjak Mije Caktaša u prvoj minuti sudačke nadoknade lijepo je s nekih 18 metara sjeo u mrežu gostiju pa se mirnije moglo na odmor.

Foto: Ilustracija/Ivo Cagalj/PIXSELL

Dobro je tih 15 minuta Hajduk iskoristio, Burić je očito protresao svoje nogometaše jer uslijedilo je uraganskih 27 minuta. Sve je krenulo promašajem Ohandze u 53. minuti, a to je bila uvertira. Samo tri minute kasnije Kamerunac zabija nakon asistencije Tudora, da bi u 63. zabio nakon asistencije Vlašića. Zatim je u 72. odlično asistirao Vlašiću i to je bilo 5:2, kraj priče. Osjetio je Burić to pa je Ohandzu izvadio iz igre u 74. minuti i počeo razmišljati o derbiju u nedjelju 12. srpnja s početkom u 19 sati. A Maglica mu se odužio pogotkom u 88. za konačnih 6:2.

HAJDUK: Kalinić, Tudor, Milović (od 81. Bilyi), Nižić, Pejić, Caktaš, Balić, Maloku, Vlašić (od 86. Kiš), Roguljić, Ohandza (od 74. Maglica). Trener: Damir Burić.

SILLAMAE KALEV: Usikov, Dudarev, Šišov (od 61. Ivanjušin), Činikas (od 78. Aleksejev), Cheminava, Vnukov, Toomet (od 70. Kvasov), Russo, Silich, Tjapkin, Ratnikov. Trener: Denis Ugarov.

>> Cijeli tijek susreta pogledajte OVDJE.

>> Lokomotiva rutinski prošla dalje, a sad ih čekaju PAOK i Igor Tudor

>> Hajduk neuvjerljiv na startu, Kalinić ga spašavao u Estoniji

Komentara 60

BL
bluewitch
19:46 09.07.2015.

Ajmo bijeli...dinamovac sam, ali navijam za naše.....

Avatar prof.baltazar
prof.baltazar
19:31 09.07.2015.

Ajmo bijeli!!!

DU
Deleted user
19:34 09.07.2015.

Vrhunac sezone.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije