Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJEĆANJE NA TRAGEDIJU

'Djeca moraju znati zašto svaka utakmica ovog vikenda kasni sedam minuta'

Hillsborough
Foto: Reuters (Ilustracija)
1/6
12.04.2014.
u 09:31

- Ako Liverpool pobijedi bit će to veliki dan za klub, za grad, za obitelji nastradalih igrača. To je važan dan za njih, dan koji nikada ne smijemo zaboraviti - rekao je Carragher.

Liverpool u nedjelju na Anfieldu igra možda jednu od najvažnijih utakmica u novijoj povijesti kluba. Naime, u utakmici koja bi ih mogla približiti naslovu prvaka Engleske nakon 24 godina u goste im stiže Manchester City.

Ipak, u toj će se utakmici obilježiti i 25 godina od velike nesreće na Hillsboroughu u Sheffieldu u kojoj je život izgubilo 96 navijača Liverpoola. Za najveću tragediju britanskog nogometa koja se dogodila 15. travnja 1989. godine na utakmici Liverpoola i Nottingham Forresta nitko nikad nije procesuiran.

Foto: Reuters (Ilustracija)

U čast žrtava te velike tragedije sve će utakmice u Engleskoj ovog vikenda kasniti sedam minuta.

- U cijeloj zemlji ovog vikenda djeca će ići na utakmica i pitati roditelje zašto utakmice kasne sedam minuta. Njima i budućim generacijama je važno objasniti što se dogodilo. Nijedan stadion neće imati atmosferu kao Anfield. Nogometaši Liverpoola tu emociju moraju iskoristiti kao prednost, a na njih ne smije utjecati to kao što je obilježavanje 50. godišnjice minhenske katastrofe utjecalo na igrače Manchester Uniteda uoči gradskog derbija protiv Cityja - govori legenda Liverpoola Jaime Carragher.

Foto: Reuters (Ilustracija)

'Redsi' uoči velikog derbija imaju četiri boda više od Cityja, ali i dvije utakmice više. Ipak, sve drže u svojim rukama.

- Ako Liverpool pobijedi bit će to veliki dan za klub, za grad, za obitelji nastradalih igrača. To je važan dan za njih, dan koji nikada ne smijemo zaboraviti - zaključio je Carragher.

>> Horor Hillsborough: 25 godina od majke svih tragedija

Komentara 4

Avatar nijeminišta
nijeminišta
10:05 12.04.2014.

svaka čast ovom "novinaru" - baš nam je lijepo objasnio što se to dogodilo prije 25 godina... i kako su to poginuli svi ti ljudi... baš vrhunsko novinarstvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije