Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mamić o Žalgirisu

'Dobili smo najtežeg mogućeg protivnika'

Dinamo - Hajduk
Foto: Sanjin Strukić/ PIXSELL
23.06.2014.
u 12:20

Utakmice se igraju 15. i 16. srpnja, a uzvrati su tjedan dana poslije

Dinamo će u drugom pretkolu Lige prvaka igrati protiv Žalgirisa, aktualnog prvaka Litve te osvajača Kupa, odlučeno je danas na ždrijebu u Nyonu. Prva utakmica će se igrati 15. srpnja u Zagrebu, a uzvrat je 22. ili 23. u Litvi.

Žalgiris će biti prilična nepoznanica Zoranu Mamiću i igračima. Momčad se uglavnom sastoji od domaćih igrača, no tamo nastupa i jedan Hrvat – Andro Švrljuga. Riječ je o 28-godišnjem defenzivcu koji je igrao za Pomorac, Istru i Rijeku.

– Čini mi se da smo dobili najtežeg mogućeg protivnika od ponuđenih, ali naši ciljevi se znaju. Nemamo puno vremena, moramo se pripremiti za utakmicu na najbolji mogući način i proći dalje – rekao je trener Zoran Mamić za Dinamovu stranicu.

Od ostalih zanimljivih susreta izdvojili smo dvoboje Zrinjskog i Maribora, Sheriffa i Sutjeske te Ludogoreca i Dudelangea.

Ždrijeb drugog pretkola LP:

Dinamo – Žalgiris
Malmo – Ventispils
Zrinjski – Maribor
Stromsgodset – Steaua
BATE – Skendebreu
AKTOBE – Dinamo Tbilisi
Sheriff – Sutjeska
Ludogorec – Dudelange
Cliftonville – Debreceni
Slovan B. – New Saints
Celtic – KR
Partizan – Lincoln / Torshavn
Legia – Saint Patrick
Maccabi Tel Aviv – Santa C./Banants
Rabotnički – HJK Helsinki
Valetta – Qarabag
Sparta P. – Fiorita / Levadia

Prvo pretkolo LP:

La Fiorita (SMR) – FC Levadia Tallinn (EST)
Santa Coloma (AND) – Banants (AND)
Lincoln (GIB) – Tórshavn (FRO)

>> Dinamo pobijedio 5:3 i predstavio svoj moderan autobus. Evo kako izgleda!

Ključne riječi

Komentara 15

Avatar petrolio
petrolio
12:40 23.06.2014.

nisu najteži protivnik od mogućih, ali nisu ni najlakši... no, opasnije od ovog protivnika je što dinamo sad ima jako puno novih igrača i što je momčad praktički tek u fazi priprema, a utakmice dolaze dosta brzo

MI
Mingan
15:15 23.06.2014.

Stvarno me iritira ova izjava da su dobili najtežeg mogućeg suparnika. Pa kaj !? Diname bi trebal bez ikakvih problema (s obzirom na proračun i status) proći do 3. pretkola. Druga je stvar kaj se u ovo natjecanje tradicionalno ulazi nepripremljen, ni taktički ni kondicijski, s totalno izmjenjenom fizionomijom momčadi i bez ikakve strategije. Nismo li već navikli !? Naviknuo sam se i na izbor : ili ne budem gledao ni išao na tekme ili ću gledat i čupat kosu od jada i plakat ko kišna godina.

MA
matejdvdinamo
12:47 23.06.2014.

Prosle sezone su igrali zadnje pretkoli EL(play off) ispali od salzburga a prije toga izbacili i lech poznan, no dinamo ne bi trebao imati vecih problema jedino je problem sto nisu uigrani jos,mislim da je dinamo igrao lp protiv zalgirisa 2005 i izbacio ih sa ukupnih 9-2 valjda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije