Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liga prvaka

Dinamo pružio dobar otpor, ali Lewandowski je šokirao Maksimir

Dinamo - Bayern
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/16
09.12.2015.
u 22:37

U 26. minuti Dinamo je mogao, a možda i trebao povesti, ali Soudani nije najbolje pucao u izglednoj prilici, Ulreich mu je odlično obranio

U posljednjem kolu Lige prvaka Bayern je na Maksimiru pred 20 tisuća gledatelja pobijedio Dinamo sa 2:0 i tako s pet pobjeda završio natjecanje po skupinama. Nijemci su u Zagreb stigli kao sigurni prvi u skupini pa je Guardiola mogao dati priliku onim igračima koji manje igraju. Međutim, nije potpuno promijenio sastav pa su na Maksimiru istrčali i majstori poput Lewandowskog, Riberyja, Lahma, Rafinhe, Alonsa...

A u takvoj utakmici Mamićeva momčad prikazala je dobru predstavu pa su gledatelji unatoč porazu ponosni mogli napustiti stadion jer igrači su ostavili srce na terenu i dobro parirali jednoj od najmoćnijih momčadi svijeta. Samo (ne)sreća spriječila ih je da ne postignu pogodak protiv objektivno jače momčadi.

Soudani promašivao

Prvu priliku na utakmici u petoj minuti imao je Dinamo, Pivarić je odlično pucao, ali Ulreich je dobro obranio. Nakon toga malo su pritisnuli Bavarci, posebno se isticao Franck Ribery, koji se nedavno oporavio od ozljede, ali odlično mu je branio Eduardo koji je večeras bio pouzdan između vratnica.

U 26. minuti Dinamo je mogao, a možda i trebao povesti, ali Soudani nije najbolje pucao u izglednoj prilici, Ulreich mu je odlično obranio. Isti igrač imao je priliku i pred odlazak na odmor, ali nije iskoristio to što je vratar Bayerna nakon kornera "odletio" u prazno.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Guardiola je u poluvremenu u svlačionici ostavio Riberyja i Benatiju, a ubacio Boatenga i Müllera i Bavarci su krenuli prilično žestoko u nastavak. Pritisnuli su modre i prijetili sa svih strana, a isplatilo se u 61. minuti kada je Lewandowski sjajno reagirao i glavom zabio nakon ubačaja Müllera. Samo tri minute kasnije Poljak je još jednom šokirao Maksimir i priča je tu bila gotova.

Doduše, Dinamo se brzo mogao vratiti, ali sjajan udarac Pivarića završio je na gredi. Tri minute prije kraja Eduardo je u kaznenom prostoru srušio Vidala, sudac pokazao na bijelu točku, ali Thomas Müller pogodio je vratnicu.

Dojam je dobar

Hrvatski prvak tako je završio svoj europski put i ponovno se može posvetiti HNL-u u kojem je nakon nekog vremena preuzeo vrh ljestvice. Iako pogled na tablicu nakon svih šest utakmica najelitnijeg europskog natjecanja ponovno ne nudi ništa posebno (tri boda i gol-razlika 3:14), Zoran Mamić i svi navijači Dinama imaju razloga za optimizam jer ove sezone u iznimno jakoj skupini dojam je bio dobar. Pobjeda protiv Arsenala u prvom kolu odjeknula je svijetom, a dvije utakmice protiv Olympiakosa dokaz su da je klub iz Maksimirske postao ozbiljna europska momčad. U ta dva odmjeravanja snage s grčkom momčadi bili su u najmanju ruku podjednaki, ali rezultatska sreća nije ih pomazila. Čak su i u večerašnjem okršaju protiv moćnog Bayerna izgledali odlično, ali ipak nisu mogli spriječiti 100. pobjedu Pepa Guardiole na klupi njemačkog giganta.

Liga prvaka, 6. kolo

Dinamo - Bayern 0:2 (Lewandowski 61', 64')

>>Mamić: Žao mi je što nismo iskoristili prilike i zakomplicirali situaciju

>>Dinamo pružio dobar otpor, ali Lewandowski je šokirao Maksimir

Komentara 94

DU
Deleted user
19:53 09.12.2015.

Kako god da bilo. Volim te Dinamo.

BU
buljanzeljko453
21:33 09.12.2015.

Bravo sanpioni tako se igra! !

MA
-Marsijanac-
21:32 09.12.2015.

Onaj Fernandes i Soudani ponekad su toliko nonsalantni da idu na zivce. Takve se prilike moraju zabiti . To je razlog sto Dinamo nije prezimio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije