Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PORUKA PREDSJEDNIKA

Davor Šuker: Ponosni smo što tijekom utakmice nije zabilježen niti jedan ozbiljniji incident

Davor Šuker
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
08.04.2015.
u 22:26

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker bio je ponosan na atmosferu prije, tijekom i nakon utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. u Francuskoj protiv Norveške. No sigurno mu je sad "knedla u grlu" jer UEFA nema jednako mišljenje.

Delegat na utakmici je pomno bilježio svaku bačenu petardu i povike "Za dom spremni", a Disciplinska komisija Uefe (CEDB) bila je nemilosrdna i poslala nam snažnu poruku. Nakon ovoga neće se ignorirati sporni povik i da je predsjednik Šuker barem malo kritizirao takve nemile događaje možda bi UEFA smatrala da smo svjesni svega i da ćemo raditi sve kako se slično u budućnosti ne bi ponovilo.

Evo što je Davor Šuker rekao:

"U ime Hrvatskog nogometnog saveza i svoje osobno želim zahvaliti svima koji su dali svoj doprinos u organizaciji utakmice Hrvatska - Norveška.

Bilo je prekrasno vidjeti Maksimir napunjen do maksimalnog kapaciteta koji smo imali za ovu utakmicu, a ponosni smo što tijekom utakmice nije zabilježen niti jedan ozbiljniji incident. Hrvatska može i mora biti zemlja bez rasizma, diskriminacije i nasilja na stadionu. Nakon susreta u Italiji prekinutog zbog huliganizma, ovo je važan korak naprijed i učinit ćemo sve da nastavimo ići u tom smjeru.

Želim uputiti čestitku i zahvalu hrvatskoj policiji koja je odradila sjajan posao prije, za vrijeme i nakon utakmice te je dala maksimalnu pomoć Hrvatskom nogometnom savezu kako bi susret prošao bez sigurnosnih problema.

Izuzetna nam je čast što je podršku Vatrenima dala i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, koja je i tim potezom pokazala veliko poštovanje prema nogometu i sportu općenito.

I naravno, zahvaljujem hrvatskim reprezentativcima i stručnom stožeru na još jednoj prekrasnoj predstavi i važnoj pobjedi na putu prema Francuskoj 2016. godine.

Budimo ponosni!"

>> Jesu li Šuker i kompanija znali da će nas Uefa kazniti pa su izigrali Splićane?

>> Sramota na San Siru: Bakljade, sramotno skandiranje i tučnjava s policijom!

>> Konačno se priča samo o nogometu, a ne o incidentima, bakljama...

>> Italija neće raditi probleme, Split dobiva utakmicu reprezentacije!

Komentara 17

GI
gismund
22:48 08.04.2015.

uzalud nam što nije bilo incidenata kad su petokolonaši iz FARE-a izmislili tobožnji rasizam samo da nam naškode! njihovo neprijateljstvo prema svemu hrvatskom je sramotno!

Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
22:53 08.04.2015.

Delegat sigurno nije bilježio povike Za dom spremni jer nema pojma što je to. FARE je bilježio povike, kao i uvijek... ali utakmica je bila mirnija nego ikad, ponašanje navijača bolje nego ikad. Kazna je potpuno nerazumna.

DE
derin
00:20 09.04.2015.

Ovo nema veze s nogometom, ovo je put u uništenje nogometa, plaćamo danak jer smo mala nacija koju njemci i francuzi još trpaju na balkan,. još nešto torino dobiva finale eurolige (platini i juve), francuska euro 2016, francuska irska henry ruka, katarani i rusi ulažu u francuski nogomet, platiniju roditelji talijani. jasno da bi mi pobjedom bili 99% prvi u grupi i talijani bi upali u nezgodnu borbu za drugo mjesto, pa vidite da na san siru na ulazu uopće nisu radili kontrole navijača znajući da se nered sprema, istu su stvar napravili srbima u genovi na startu kvalifikacija.,sve mi ovo smrdi da ima i utjecaja s druge strane jadrana., jer talijani odavno nemaju jaku momčad nego ovakvim pogurancima ostaju u vrhu., jer ipak su oni velika nacija. Sada probati poništiti ovu odluku u vezi publike, i ako ne uspijemo, razvaliti talijane.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije