Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trener juniora

Cvitanović: Osjećam se kao da sam dobio robiju, a nemojte kriviti Fintića

Mario Cvitanović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
29.02.2016.
u 15:19

- Ponosan sam i sretan što sam vodio ovu ekipu i što smo na terenu pokazali da možemo. Zahvaljujem klubu na svesrdnoj podršci, što nas je pratio u svakom segmentu i što je vjerovao u nas

Juniori Dinama danas su saznali da su odlukom UEFA-e izbačeni iz Lige prvaka zbog povrede pravila. naime, iako su pobijedili Anderlecht s 2:0, zbog igranja suspendiranog Matije Fintića, u četvrtfinalu će protiv Barcelone igrati belgijska momčad.

- Danas je stigla odluka UEFA-e o izbacivanju iz Lige prvaka mladih. Posljednja su 3-4 dana bila dosta duga i neizvjesna. Gajili smo nadu, ja prvi, da ćemo proći jer mi smo pobjedu zaslužili na terenu. Ušli smo u krug osam svjetski jakih ekipa i to smo na terenu pokazali. Dečki su pokazali da su oni ti koji bi trebali igrati protiv Barcelone, ustvari ne "trebali igrati" nego koji bi se trebali sučeliti s Barcelonom za prolaz u final four. Mislim da je ta utakmica ne bi trebala biti nagrada i gušt nego smo uskraćeni da se borimo za Final Four. Osjećam se kao da sam dobio robiju, a nisam za ništa kriv, niti ja kao trener niti igrači, rekao je trener juniora Mario Cvitanović pa dodao:

- Ponosan sam i sretan što sam vodio ovu ekipu i što smo na terenu pokazali da možemo. Zahvaljujem klubu na svesrdnoj podršci, što nas je pratio u svakom segmentu i što je vjerovao u nas. Hvala i vama, bili ste ti koji ste nas pratili i potencirali ovaj uspjeh. Izuzetno sam sretan što smo imali jako dobru komunikaciju bez ikakvih ekscesa.

Igrači su u šoku, bit će im teško vratiti motiv.

- Teren je jedino mjerilo, to uvijek govorim igračima, a mi smo pokazali da smo bolji od Anderlechta i da smo mi ti kojih se drugi trebaju paziti. Ljudske pogreške se događaju, uvijek će tako biti, ali to je život i treba ići dalje. Izuzetno sam ponosan i sretan što sam vodio momčad i što ona ima potencijal. Nemojmo zaboraviti da 99 posto ove ekipe ima šansu igrati Ligu prvaka i sljedeće godine. Imaju šansu napasti ono što im je oduzeto i samo tako treba razmišljati.

Je li igrač trebao znati da ne smije igrati?

- Fintić nije znao i treba igrača amnestirati sumnje i krivnje. Oni igraju utakmice i u tim trenucima ne razmišljaju o tome. Mislim da ne treba ulaziti u takve špekulacije i rasprave zašto se to dogodilo.

A Ivanjko?

-Razgovarali smo. Žao mu je, to je normalno, i ne bih bio čovjek kad bih ga osuđivao i rekao nešto loše, Imali smo jako dobru suradnju. Ovakve greške se događaju, ali svi ih vide i odjeknu kao bomba. Nema popravnog, nema ispravka, jednostavno se dogodilo i ne mogu ga osuđivati.

Kakva ste rješenja nudili Anderlechtu?

- Bili su prijedlozi za utakmicu, ali to je nebitno sada. Utakmica se nije odigrala, mi smo se par dana pripremali i radili smo na tome da će se eventualno igrati nova utakmica. Ja sam iskreno vjerovao da ćemo proći dalje jer na terenu smo to zaslužili. Kako gledati na situaciju Valencije i Chelseaja gdje je Valencia izbačena nakon jedne tako očite pogreške? Gledanje u prošlost neće nam pomoći ništa. UEFA nam se javila jednom rečenicom, da Fintić ima tri kartona i da smo izbačeni. Anderlecht je imao dobru volju za utakmicu. U razgovorima s njima pristali su na tu opciju i mislim da bi nova utakmica donijela nove probleme, organizacijske i sve ostale tako da sigurno da to nije baš lagano za izvesti. Čestitam im na nekim stvarima kako su se ponijeli u svemu tome.

>>Uefa presudila: Dinamovi juniori izbačeni iz Lige prvaka mladih!

>>Dinamo nije jedini, pogledajte što Valenciji nije bilo dovoljno da im UEFA uvaži žalbu!

Komentara 23

LA
lanterna54
15:44 29.02.2016.

Netko je ipak trebao znati i voditi racuna o trecem kartonu,pa i sam igrac.To su nepopravljivi propusti,greske,nepaznje svih aktera.

Avatar Idler 3
Idler 3
15:30 29.02.2016.

Već sam napisal - kad suhoparna i bezlična birokracija ide uvodit reda u pomladak !!! Nikaj me nemre uvjerit kak je ovo OK sam zato jer eto, pravila tak govore. Kod svih mlajših uzrasta treba imat dozu osjećaja za pravednost, a ne suhoparno pravo....no to je puno teže i zato se najlakše pozivat na pravilnike i pravila !!!

DE
derin
15:47 29.02.2016.

Igraš utakmice i dobiješ tri žuta i niti jednom trenutku se ne upitas ima li tu suspenzije ili ljudi koji to vode.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije