Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSTAJE LI LEGENDA?

Cro-Bešiktaš: Bilić od navijača ne može ni u grad na kavu

Bilić Jurčević
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSEL
19.02.2015.
u 17:30

– Turska je luda za nogometom, a Slaven je bio omiljen i kad smo prošle sezone završili kao treći. Onda je lako zamisliti kako je kad smo prvi. Tako da je bolje ne izlaziti u grad – rekao je Jurčević za Max!.

Može se slobodno reći da hrvatski stručni stožer na čelu Beşiktaşa radi čuda. Slaven Bilić i Nikola Jurčević predvode taj stožer i ponovno drže prvo mjesto u turskom prvenstvu, ispred dva najveća rivala, Fenerbahçea i Galatasaraya, piše tjednik Max!.

Liverpool čeka Slavena

– Može se reći da je čudo s obzirom na okolnosti i parametre koji su postojali i prije početka prvenstva, Fener i Galatasaray po mnogim su stvarima ispred nas po novcu, kadru igrača, ali i po tome što mi igramo izvan svog stadiona, na pet različitih stadiona smo bili domaćini. Ali i ondje smo gledani, u Ankari je bio pun stadion, 15.000 naših navijača, pa 30.000 u Konyji. Nezgodno je biti stalno na putu. A pred nama je sad ključni dio, do reprezentativne stanke imamo šest utakmica prvenstva, igramo i kod Fenera, pa dvije utakmice Europske lige s Liverpoolom – pričao nam je Nikola Jurčević i Feneru gurnuo ulogu favorita.

– Mislim da su ipak jači od Galatasaraya, imaju iskusnije igrače kao Diego, Meireles, Kuyt, Volkan, Emre, ali nije ni Galatasaray za podcijeniti.

Bit će to borba do samog kraja koja bi bila Biliću i Jurčeviću lakša da igraju na svom stadionu. No, on je u izgradnji.

– Gradi se na istom mjestu na kojem je bio stari, u centru, pored mora. Lokacija je fenomenalna. Imat će 41.903 mjesta. Tih 1903 su namjerno dodali na 40.000 jer je 1903. godina osnutka kluba.

Možda će se zvati Bilić Arena ili Hrvatistan (Hrvatska) Arena budu li naši stručnjaci priskrbili Beşiktaşu naslov prvaka.

– Haha, možda, s obzirom na to kakvi su ovdje navijači fanatici.

Smije li Slaven uopće na kavu u grad, znamo da je strašno popularan?

– Turska je luda za nogometom, a Slaven je bio omiljen i kad smo prošle sezone završili kao treći. Onda je lako zamisliti kako je kad smo prvi. Tako da je bolje ne izlaziti u grad – uz smiješak će Jurčević.

Kad su kuglice na ždrijebu Europske lige sparile njihov klub s Liverpoolom, nije im bilo do smiješka. Bilić je i prije ždrijeba rekao da jedino ne bi želio Liverpool. A sad će se vratiti u svoj grad, u kojem je igrao za Everton i u kojem ga se itekako sjećaju i poštuju. Pa i navijači Liverpoola su ga cijenili iako se inače klubovi međusobno ne vole.

– Oni su bili u skupini onih koje nismo željeli. Bili su krizi, no u zadnje vrijeme su u odličnoj seriji. Mi smo dobro igrali s Tottenhamom i Arsenalom, dobro ćemo proučiti i Liverpool koji ima ulogu favorita, ali želimo na Anfieldu napraviti dobar rezultat pa onda u Turskoj na Olimpijskom stadionu probati proći. A Slavenu će sigurno biti poseban osjećaj doći u Liverpool. Očito nas "hoće" Engleska, dvaput London, pa sad Liverpool.

Jeste li se čuli s Dejanom Lovrenom koji je u suparničkom taboru?

– Ma ne, nismo.

Kakvi su vam planovi nakon sezone?

– Jednostavni – nemamo ih, tko zna kakva će biti budućnost, zajednička ili pojedinačna. No, u ovom trenutku želimo s Beşiktaşom napraviti pravu stvar. I dosad je sve bilo odlično, uostalom, otkako smo ovdje, smijenjeno je 13 ili 14 trenera i Slaven je drugi najdugovječniji.

Nemamo planove za dalje

Biste li i dalje ostali?

– Nije nam to još bila tema, vjerojatno će klub poželjeti produžetak pogotovu budemo li prvaci, ali zasad uopće o tome nismo razmišljali.

Koliko znamo, bilo je dosta ponuda i poziva iz Njemačke, Engleske...

– Bilo je, ali sad je deplasirano pričati o tome. Priče i kombinacije uvijek postoje, ali mi zasad ostajemo, a nakon prvenstva ćemo vidjeti što dalje.

S obzirom na to da ne možete u grad zbog popularnosti, kartate li belot ili briškulu?

– Niti jedno, samo nam je nogomet na pameti.

Kako ste se složili vas dvojica, hajdukovac i dinamovac?

– Ma dobro, više se zezamo oko svega u hrvatskoj ligi, a nema nekakvih tenzija. Pa nema ni neizvjesnosti, Dinamo je daleko odmakao, nadamo se da će mu se Rijeka priključiti, Hajduk dići, da bi bilo zanimljivije. Onda bismo se i više mogli zezati međusobno.

>> Bum u Turskoj Slavenu Biliću otvara vrata Manchester Cityja

Komentara 1

Avatar littleMORGEN
littleMORGEN
23:26 19.02.2015.

Samo naprid Slave!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije