Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BAYERN - MAN. CITY

City želi Ligu prvaka, šeik je u igrače uložio 830 milijuna eura

Arsenal - Manchester City
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
17.09.2014.
u 14:39

Englezi su u velikom pohodu, žele vratiti Ligu prvaka na Otok, prekinuti dominaciju Barcelone, Reala i Bayerna.

Snovi Ivana Rakitića se nastavljaju, s Barcelonom kreće u Ligu prvaka. Protivnik je po mjeri za otvaranje sezone - APOEL s Cipra koji je pomeo travnjak Aalborgom, Dinamovim krvnikom. Teško je vjerovati da bi momčad koju vodi Georgios Donis, nekadašnje krilo Panathinaikosa, mogla naškoditi Kataloncima.

Jarni: I Jose hoće trofej

– Luis Enrique uveo je dosta novih igrača. Nije to ona Barcelona koja je plijenila igrom, ali jako je opasna. Ima odlične individualce koji uvijek mogu riješiti utakmicu. Rakitić? Uvjeren sam da je Barcelona za njega najbolji izbor jer mu njezina igra savršeno odgovara, on je uvijek opasan kad je bliže protivničkom golu zbog odličnog završnog dodavanja – kaže naš proslavljeni reprezentativac Robert Jarni.

Utakmica dana ona je u Münchenu. Pep Guardiola s Bayernom dočekuje Manchester City. Englezi su u velikom pohodu, žele vratiti Ligu prvaka na Otok, prekinuti dominaciju Barcelone, Reala i Bayerna. Manchester Cityju, otkako ga je preuzeo šeik Mansour, trebalo je pet godina da pokori englesku ligu, sada je odlučan u lovu na Ligu prvaka. Šeik je uložio u igrače uložio rekordnih 830 milijuna eura. Naravno, to je prava sitnica u odnosu na 500 milijardi eura, na koliko se procjenjuje bogatstvo njegove obitelji iz Abu Dhabija. A njegovo osobno bogatstvo procjenjuje se na 23 milijuna eura. Usporedbe radi, u istom razdoblju Bayern je u igrače uložio oko 330 milijuna eura. Istina, City nema planetarne zvijezde koje "stanuju" u Realu, Barceloni, Bayernu ili PSG-u, ali ima sjajno posloženu momčad. A došao je Frank Lampard, ikona Chelseaja.

– Važniji je od uloženog novca karakter momčadi. City je jak igrački i iskustvom. Zajedno su već nekoliko sezona, to je njihova prednost, a vodi ih odlični Manuel Pellegrini. Bayern nije ušao u sezonu kako je očekivao, bit će zanimljiva utakmica – procjenjuje Jarni.

Chelsea pod Joseom Mourinhom na krilima Diega Coste, Edena Hazarda, Fabregasa i brazilske vezne linije (Ramires, Oscar, Willian) dočekuje Schalke 04. Ambicije su mu iste kao i Manchester Cityju.

U Mariboru – rasprodano!

Diego Costa donio je prevagu. Dobro su startali u prvenstvu, no Liga prvaka je nešto drugo. Mourinho uvijek ide na trofeje – govori Jarni.

Darijo Srna sa Šahtarom ulazi u svoju desetu europsku sezonu. Neće im biti lako, rat u Ukrajini veliki je teret za Srnu i društvu. Njihova Donbass Arena razorena je granatama. Šahtar u 1. kolu gostuje u Bilbaou kod Atletica.

Maribor dočekuje Sporting, o ozračju dovoljno govori činjenica da su davno rasprodane sve ulaznice za sve tri utakmice u skupini.

>>Darijo Srna: Ne dirajte nam Niku, na pravom je putu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije