Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ćiro Blažević

'Vrijeme je za Regionalnu ligu, Mamića zanima samo lova, a Zvezda je najveći klub u regiji'

Ćiro Blažević i Zdravko Mamić
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
1/5
12.12.2016.
u 11:28

- Regionalna liga mogla bi pozitivno utjecati, čak i na one buntovnike da se što prije prilagode novim uvjetima nogometnog tržišta

Posljednjih dana puno se priča o nogometnoj Regionalnoj ligi koja bi trebala početi 2018. godine. Kako je u razgovoru za Večernji list izjavio predsjednik Makedonskog saveza Ilčo Gjorgioski, Uefa je već pripremila novac za nju i dala zeleno svjetlo. 

Odmah su počele rasprave oko toga je li to dobra ideja, a izjasnio se i Ćiro Blažević u intervjuu za Politiku.

- Mislim da je sama ideja odlična. Regionalna liga mogla bi pozitivno utjecati, čak i na one buntovnike da se što prije prilagode novim uvjetima nogometnog tržišta. Prije sam bio protiv ove lige jer sam smatrao da bi bilo primitivnih ispada. Sad vidim da je došlo vrijeme za takav projekt i da kao nekada na terenu vidimo klubove kao što su Zvezda, Dinamo, Partizan, Hajduk, Sarajevo, Velež, Vardar...

Dobio je pitanje o Dinamu u Ligi prvaka.

- Zdravko Mamić je bez sumnje vladar hrvatskog nogometa. Njegova filozofija se svodi samo na prodaju igrača. Važna mu je lova. Međutim, da je bio nogometaš, da je imao strpljenja, tko zna gdje bi mu bio kraj, i njemu i Dinamu. Ovako, ekonomski rezultat mu je uvijek bio na prvom mjestu,važniji od sportskog. Valjda su zato tako i prošli u Ligi prvaka.

Tko je najbolji klub s prostora bivše države?

- To je uvijek bilo teško pitanje. Ovi moji će mi zamjeriti, ali htjeli mi to priznati ili ne, Zvezda je bila europski i svjetski prvak, zaključio je Ćiro.

Komentara 35

SX
sudbina x
11:53 12.12.2016.

Ćiro je kao prodavačica ljubavi, najbolji je onaj tko je u tom trenutku obrađuje. Tako je u jednom trenutku to za Ćiru Dinamo u drugom Hajduk a već u trećem Zvezda...Nikad mu neću oprostiti što nismo bili svjetski prvaci a jedini krivac za to je on...

SU
suveren9
12:10 12.12.2016.

UEFA razmišlja o regionalnoj ligi, ali srednjoeuropskoj gdje bi Hrvatska igrala uz bok češkim, slovačkim, slovenskim, austrijskim i mađarskim klubovima, a ne balkanskim, a Ćiru da Tuđman čuje što baljezga odrekao bi se za sva vremena.

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
12:03 12.12.2016.

nikad kraja ćirinom oplakivanju nesuđenog trenera f.k. zvezde...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije