Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamo

Cici Kranjčaru se sad pojavio 
novi problem, onaj kapetana

Domagoj Antolić
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/3
18.08.2016.
u 20:15

U morskom psu (to je Jonasov nadimak) plavi dobili pojačanje.

Već je davno bila prošla ponoć, umorni su konobari u “Domagoju” sve teže i sporije donosili “litru i vodu” za stolove, “kilometraža” im je te srijede bila na olimpijskoj razini... A iz obližnjeg kuta, u kojem su sjedili ostarjeli i posijedjeli Boysi, čula se šampionska pjesma, pa nazdravljanje između dva otpjevana stiha... I, dakako, optimistična poruka:

– Razbit ćemo ih u Salzburgu!

Jonas – ljubimac navijača

Takvo je, eto, bilo ozračje oko Maksimira nakon prve utakmice doigravanja za ulazak u Ligu prvaka, u kojoj je Dinamo remizirao 1:1 (0:0) s Red Bull Salzburgom. Bio je to prvi domaći remi plavih s tim suparnikom nakon 1:2 i 1:5 poraza i gledamo li sa te, statističke strane, posao je uspješno obavljen. Međutim, dobro znamo što je statistika, brojke na papiru su jedno, a igra na travnjaku nešto drugo... I nije prijeporno da će Dinamo morati u uzvratu u Austriji (srijeda) igrati znatno bolje želi li opet uskočiti u elitno natjecanje. Pa odakle onda optimizam?

Upravo zbog spoznaje da plavi nisu bili na željenoj razini! Premalo je bilo tzv. okomite igre, a previše pogrešaka. Dakle, prostora za poboljšanje ima i trener Zlatko Kranjčar, nakon analize ove utakmice mora Austrijancima sučeliti agresivniji, opasniji i organiziraniji Dinamo, koji se neće oslanjati samo na nadahnuće Roga, Soudanija ili Fernandesa, nego će smišljenim akcijama tražiti pogodak koji u Red Bull Areni jednostavno mora postići.

Jonas bi vrlo brzo mogao postati ljubimac navijača! U svakoj će utakmici “iskrvariti” i do kraja natopiti majicu znojem, a k tome i zna igrati. Bit će veliko pojačanje Dinamu – najavio je prije mjesec dana naš bivši reprezentativac Eduardo da Silva koji je s Jonasom nedavno igrao nekoliko mjeseci u Flamengu.

U utakmici sa Salzburgom Jonas je igrački bio za klasu iznad ostalih, no ipak se zbog gola iz 11-erca skrivljenog na njemu, u junaka dvoboja prometnuo Marko Rog. Ali, navijači su prepoznali Jonasovo poštenje i srčanost, Navijači su dobili novoga ljubimca! U nekoliko je navrata s tribina odjeknuo pljesak neustrašivom Brazilcu (nadimak mu je – “Morski Pas”!) i Dinamo opet, nakon Arijana Ademija, ima pravog, klasičnog zadnjeg veznog igrača bez kakvoga je današnji nogomet nezamisliv.

Gdje je Antolić izgubio formu?

Za uzvrat bi trebali biti posve spremni Ćorić i Machado, u sve boljem stanju bit će i Pivarić, ali Kranjčar će ovih dana morati rješavati i jedan drugi problem – problem kapetana. Domagoj Antolić je, naime, negdje izgubio formu! I nikako je ne može pronaći. Kranjčar voli svog kapetana, iznimno ga cijeni i sigurno će ovih dana razgovarati s njim. Jer, ovakav Antolić ne može pomoći Dinamu u utakmici sezone. 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije