Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potreban oprez

Očito je da Dinamo lagano pada, Mamić mora razmišljati o promjenama

21.09.2014., stadion Kantrida, Rijeka - MAXtv 1. HNL, 9. kolo, HNK Rijeka - GNK Dinamo. El Soudani, Marin Leovac.  Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
30.09.2014.
u 15:44

U tri ovosezonske europske utakmice u gostima, Dinamo je tri puta slavio, a u šest zadnjih domaćih euro-dvoboja, Celtic ima tri poraza

Prazni hod u Koprivnici donio je nekoliko novih sijedih vlasi Dinamovu treneru Zoranu Mamiću, koji je u krugu prijatelja u ponedjeljak proslavio 43. rođendan. Drugi je to prvenstveni remi plavih, koji su tako prosuli sve dobro što su donijeli s Kantride i sad je Rijeka opet Zagrepčanima za vratom, samo dva boda više svakako nisu znatnija prednost.

Hoće li Mamić mijenjati?

Loša i jalova igra protiv Slavena unijela je i nemir uoči utakmice u Glasgowu. Očito je, naime, da Dinamo igrački lagano pada, iako su plavi u zadnjih pet utakmica upisali četiri pobjede i jedan remi. Nakon Astre, koja je pregažena u Maksimiru, Dinamo je poglavito zahvaljujući Soudanijevu nadahnuću svladao Rijeku na Kantridi. Potom su uslijedile dvije neuvjerljive partije (Ponikve u kupu te Slaven Belupo) i trener Mamić mora razmišljati o promjenama u sastavu.

Neki su igrači, naime, pali u formi, a trener je nakon Rijeke i Koprivnice posebno bio nezadovoljan igrom veznog reda. Opravdano, podbacili su gotovo svi "veznjaci", a kad je tako, kad momčad nema željeni ritam, kad nema agresije ni ideje, onda je iluzorno očekivati dobru igru i dobar rezultat. No, Mamićeva je sreća da ima dovoljno širok izbor igrača u svlačionici i ne treba iznenaditi posegne li trener u Glasgowu za nekim igračima koji su dosad više bili na klupi, ali su svojim ulascima u igru pokazivali da se na njih i te kako može i mora računati. Poglavito Ćorić, Henriquez i Vukojević.

Celtic se stabilizirao

Nakon srpanjsko-kolovoških užasa i šokantnog ispadanja iz Lige prvaka, Celtic se stabilizirao i u zadnjih je pet dvoboja bez poraza! Očito je da je trener, 39-godišnji Norvežanin Ronny Deila, posložio momčad nakon lošeg starta u sezoni. Pa iako u postavi Celtica nakon dugo vremena ne bliješti nijedna pojedinačna zvijezda, posve je jasno da je pred hrvatskim prvakom iznimno teška zadaća i svi oni koji podcjenjuju Celtic gadno griješe.

Dinamo je, naglasimo i to, slavio sva tri puta u ovosezonskim europskim utakmicama u gostima! To je svakako podatak koji će nagnati Škote na dodatni oprez, posebno ako se tome doda da je Celtic u zadnjih šest domaćih europskih utakmica čak tri puta bio poražen! Neka se Dinamova tradicija donošenja dobrih rezultata s gostovanja nastavi i u četvrtak.

>>Vukojević donio pobjedničko ozračje

>>'Croatia nas je pregazila, nismo im mogli ništa, ali ovaj Dinamo nije na toj razini'

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije