Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Burna reakcija Hajduka

Brbić: Ovo 
me podsjeća na vojni udar

Marin Brbić
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
19.07.2014.
u 11:30

Klubovi će preko HNS-a i dalje ostvarivati svoja prava. Nitko neće biti zakinut, kaže izvršni predsjednik HNS-a Vrbanović

Nije dugo trebalo čekati Hajdukovu reakciju na gašenje Udruge prvoligaša objavljenu nakon sastanka IO HNS-a.

- Kad bih ovo uspoređivao s politikom, rekao bih da se radi o vojnome udaru. Još jednom se pokazalo da onaj tko ima silu i moć provodi svoju vlast - kazao je Hajdukov predsjednik Marin Brbić i dodao da će se klub konzultirati s pravnim stručnjacima kako bi zaštitio svoje interese.

Brbić ponavlja Sinovčićevu verziju priče, da su se neki klubovi nakon konzultacija u Maksimiru predomislili i promijenili stav o čelniku Udruge.

- Zanimljivo je da je devet klubova legalno izabralo predsjednika, potom su neki od njih svoju odluku promijenili. Po tko zna koji put maske su u hrvatskom nogometu pale. Što sada? Treba vidjeti je li odluka o gašenju Udruge uopće zakonita, jer postoje neki ugovori koje je Udruga potpisala. S pravne strane, dosta je toga nedorečeno - zaključio je Brbić.

Izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović pak ne vidi ništa sporno u gašenju Udruge, dapače, tvrdi da ona i nije ugašena. To tek treba provesti.

- Logično bi bilo da se klubovi sada sastanu i u skladu sa Statutom doista ugase Udrugu, budući da se pet klubova izjasnilo da ne žele sudjelovati u njezinu radu. Ona kao takva ne ispunjava svoju svrhu i ne vidim smisao njezina postojanja. Zato što su se njezini članovi toliko polarizirali da nisu u stanju donijeti nijednu odluku - kazao je Vrbanović.

Dodao je kako prestanak rada Udruge kao pravnoga tijela ne znači da će netko time biti zakinut ili oštećen.

- Ne treba to shvaćati kao tragediju. Klubovi će i dalje ostvarivati svoja prava preko HNS-a, koji je preuzeo i dvoje zaposlenika bivše Udruge, Josipa i Andreu Brezni. Oni će i dalje raditi u prostorijama HNS-a u Ilici - dodao je Vrbanović izbjegavši odgovor na pitanje je li akcija petorice zapravo udar na nedavno izabranoga predsjednika Udruge Renu Sinovčića.

>>'Sinovčić ne predstavlja vrijednosti za koje se zalažemo'

>>Savez dva sata raspravljao o izborniku i preuzeo kontrolu nad Prvom HNL

Komentara 11

ZO
zoom
12:22 19.07.2014.

kmeeeeeeeeee brbiću....kmeeeeeeeeeeeeeee

AU
aussieboy
15:10 19.07.2014.

Ma Mamic je kriv za sve, za svi dvadesetak klubova koji su prosli kroz prvu ligu u zadnji desetak godina. Ni slucajno nije krivica na upravama ti klubova, koje su ili su bile vrlo sposobne, vrijedne postene, pogotovo od jednog kluba gdje od 80 milijuna plusa, u samo dvije godine 120 milijuna minusa, toliko o sposobnosti i postenju ti uprava!!!

AU
aussieboy
15:13 19.07.2014.

Dinamo i Rijeka bi trebali biti mjerna jedinica za uspjeh, a na nivo Brbljicevog Hajduka se svi mogu spustiti!! Za to ne treba biti previse pametan!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije