Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pripreme za 4 dana

Ante Čačić objavio popis igrača koji će se boriti za Euro!

Ante Čačić
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/10
16.05.2016.
u 12:25

S obzirom na to da će se Luka Modrić i Mateo Kovačić priključiti kasnije jer ih s Realom očekuje finale Lige prvaka, Čačić je odlučio pozvati 27 igrača, od kojih će neki otpasti nakon prvog dijela priprema

Izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić danas je objavio širi popis igrača s kojima će započeti pripreme za Europsko prvenstvo u Francuskoj. S obzirom na to da će se Luka Modrić i Mateo Kovačić priključiti kasnije jer ih s Realom očekuje finale Lige prvaka, Čačić je odlučio pozvati 27 igrača, od kojih će neki otpasti nakon prvog dijela priprema.

– Na popisu su igrači koji su zdravi, a u prednosti su oni koji su igrali u europskim ligama i koji su u dobroj formi – kazao je Čačić pa izdiktirao popis:

Vratari: Subašić, Lovro Kalinić, Vargić, Livaković

Braniči: Srna, Vrsaljko, Ćorluka, Vida, Schildenfeld, Jedvaj, Duje Ćaleta – Car i Strinić

Veznjaci: Modrić, Rakitić, Perišić, Kovačić, Badelj, Brozović, Halilović, Antolić, Rog, Ćorić

Napadači: Mandžukić, Kalinić, Kramarić, Pjaca, Čop

 

Iako se nagađalo da bi izbornik mogao pozvati Eduarda, to se nije dogodilo.

– S Eduardom sam razgovarao prije godinu dana, ali on se oprostio. Radi se o igraču koji je izuzetno puno dao reprezentaciji, mene je veselilo da je kao nogometaš "živ", igra jako dobro, učinkovit je, ali mi tu imamo igrače koji su puno mlađi i koji su se iskazali formom pa zato nije bilo potrebe da ga nagovaram – rekao je Ante Čačić.

Alen Halilović nalazi se na popisu, što od njega očekujete?

Alen Halilović spada u kategoriju igrača od kojih puno očekujemo u budućnosti, talentiran je i skrenuo je pozornost na sebe. Zbog tog talenta završio je u Barceloni, a imao je zavidnu minutažu u Sportingu iz Gijona i kao takav zaslužuje da se nađe na popisu.

Okupljanje je u petak, 20. svibnja u Zagrebu, a u nedjelju momčad odlazi na prvi dio priprema u Sveti Martin na Muri. Protiv Moldavije igra se 27. svibnja u Koprivnici, pa slijedi odlazak na drugi pripremni dio u Rovinj te utakmica sa San Marinom u Rijeci (4. lipnja). Hrvatska odlazi u Francusku 7. lipnja.

Prijateljske utakmice su priprema za prvu utakmicu. One nam daju orijentire što smo učinili i gdje možemo biti bolji. Naša skupina je teška, protivnici su jaki i zato mi je drago da su nam protivnici u pripremama nešto lakši.

>>Eduardo: Sve su to laži, na Euro u Francusku neću ići ni kao navijač!

>>Ovo su Čačićeve trupe za Francusku i njihov učinak!

Tijek konferencije:

12.50 – Završila je konferencija za novinare, sve je sada jasno. Čačić je pozvao 27 igrača, a četvorica će otpasti prije 31. svibnja kada se Uefi mora poslati konačni popis igrača za Euro.

12.45 – Prijateljske utakmice su priprema za prvu utakmicu. One nam daju orijentire što smo učinili i gdje možemo biti bolji. Naša skupina je teška, protivnici su jaki i zato mi je drago da su nam protivnici u pripremama nešto lakši.

12.40 – Alen Halilović nalazi se na popisu, što od njega očekujete?

– Alen Halilović spada u kategoriju igrača od kojih puno očekujemo u budućnosti, talentiran je i skrenuo je pozornost na sebe. Zbog tog talenta završio je u Barceloni, a imao je zavidnu minutažu u Sportingu iz Gijona i kao takav zaslužuje da se nađe na popisu.

12.35 – Eduardo?

– S Eduardom sam razgovarao prije godinu dana, ali on se oprostio. Radi se o igraču koji je izuzetno puno dao reprezentaciji, mene je veselilo da je kao nogometaš "živ", igra jako dobro, učinkovit je, ali mi tu imamo igrače koji su puno mlađi i koji su se iskazali formom pa zato nije bilo potrebe da ga nagovaram, rekao je Ante Čačić.

12:32: Evo popisa: 

Vratari: Subašić, Lovro Kalinić, Vargić, Livaković

Braniči: Srna, Vrsaljko, Ćorluka, Vida, Schildenfeld, Jedvaj, Duje Ćaleta - Car i Strinić

Veznjaci: Badelj, Modrić, Rakitić, Brozović, Kovačić, Rog, Antolić i Ćorić

Napadači: Perišić, Pjaca, Mandžukić, Nikola Kalinić, Kramarić, Čop i Halilović.

12:30 – Počela je konferencija

– Na popisu su igrači koji su zdravi, a u prednosti su oni koji su igrali u europskim ligama... Na popisu je 27 igrača.

12:25 – Velika je gužva, čeka se objava Ante Čačića.

12.20 – Još je desetak minuta ostalo do početka konferencije na kojoj će izbornik Čačić objaviti popis

Komentara 119

Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
11:59 16.05.2016.

Niti u jednoj zemlji nema toliko pljuvanja, negativne energije i netrpeljivosti prema vlastitoj reprezentaciji. Mamić se je pretvorio u kolektivnu histeriju pa se onda svaki potez koji bilo tko povuče odmah napada. Čačić se bezrazložno pljuje, zasad ima dobre rezultate, osigurao je prolaz na Euro i ima sigurno više iskustva i bolji je trener i od Štimca i od Kovača koji su se učili trenerskom poslu na reprezentaciji. Mi nikad ne znamo cijeniti svoje ljude, uvijek nam je neki stranac bolji - po domaćima se pljuje, a strancu se sve oprašta.

AN
anesinko11
12:24 16.05.2016.

Neka pozove cijelu momčad Dinama ako hoće, ako to znači da ćemo konačno ostvariti rezultat koji realno možemo i moramo ostvariti. A to što svaka druga pivopija na Balkanu misli da može biti izbornik je drugi par opanaka.

Avatar white socks
white socks
12:38 16.05.2016.

Žalosno. Skojevci predođeni isušivaćem Jovanovićem i svastikom Ostojom su sve hrvatske svetinje pa i repku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije