Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HALILOVIĆ, PAŠALIĆ, ĆORIĆ, ROG...

Čačić će imati problem, netko od najvećih dragulja u veznom redu neće putovati na Euro

Mateo Kovačić
Foto: UESyndication/PIXSELL
1/6
12.11.2015.
u 18:50

Pogledajte taj potencijal malih genijalaca srednjeg reda kojim raspolaže naša reprezentacija, a kojim upravlja Gračan u mladoj vrsti: Ćorić, Balić, Vlašić, Rog, Halilović, Pašalić! A opet, čari Eura 2016. mogli bi osjetiti samo iz naslonjača

Izbornik Ante Čačić sljedećeg ljeta, kada bude objavio popis za EP u Francuskoj, teško će doživjeti skok popularnosti za kojim toliko vapi s obzirom na neumoljivost limita kvote veznih igrača. Naime, Ante će se neizbježno nekome morati zamjeriti (a zna se kome neće), jer svjetla Pariza sigurno neće vidjeti nekolicina najvećih hrvatskih nogometnih dragulja.

Boli glava od talenta

Ako za vezne igrače u pitanju bude kvota sedam, s kojom je Niko Kovač prošle godine išao u Brazil, onda bi u ovom trenutku Antinih sedam veličanstvenih bili Modrić, Rakitić, Kovačić, Brozović, Badelj, Močinić i Antolić.

A pogledajte taj potencijal malih genijalaca srednjeg reda kojim raspolaže naša reprezentacija, a kojim upravlja Gračan u mladoj vrsti: Ćorić, Balić, Vlašić, Rog, Halilović, Pašalić! Boli glava od bogomdanoga talenta! A opet, čari Eura 2016. mogli bi osjetiti samo iz naslonjača, osim ako im naruku nedajbože ne bi išla kakva ozljeda ili dramatičan pad forme nekoga iz prve Čačićeve garniture.

Iz izbornikove perspektive, a s obzirom na posvemašnju gužvu u veznome redu, utakmica s Rusima dolazi kao naručena. Čak i bez Modrića, Rakitića i Kovačića, Ante je u stanju ukomponirati vrhunski vezni red, s vedetama talijanske Serije koje je nekada imao u Dinamu, Brozovićem i Badeljem. Obojica su u top formi, kao i Rijekin dragulj Ivan Močinić, nesuđeni sudionik SP-a u Brazilu.

Tako će Čačić, u srazu s ne toliko impresivnim suparnikom, dobiti savršen uvid u ljudstvo iz drugoga plana. Naime, da na tapetu nisu Rusi, koji su u skupini gledali u leđa Austrijancima, teško bi izbornik poštedio barem jednoga od dvojice realovaca u svojim redovima.

Prema kvaliteti i tržišnoj vrijednosti supstancije svoga veznoga reda, hrvatska reprezentacija možda spada među pet favorita Eura u Francuskoj. Međutim, gledajući dugoročno, i prema Svjetskom prvenstvu u Rusiji, vezni red vatrenih pojavljuje se kao projektil neslućene razorne moći. Teško da bismo u Europi mogli pronaći selekciju koja u pričuvi ima takav arsenal majstora do 21 godine...

U usporedbi s ostalim sudionicima Eura, Hrvatska uoči turnira u Francuskoj figurira kao peta sila po vrijednostima veznih igrača. Čini se da u ovom trenutku najimpresivnije izgleda njemačka sredina terena s Kroosom, Gündoganom, Müllerom, Özilom i Reusom, te u pričuvi sa Canom, Draxlerom, Khedirom, Kramerom i Schürleom.

Zastrašujuća furija

Do Nijemaca su Španjolci koji gotovo imaju dva jednako moćna vezna reda. To zaista izgleda zastrašujuće: Fabregas, Busquets, Iniesta, Thiago Alcantara, Isco ili vam se više sviđa Cazorla, Koke, Mata, San Jose, David Silva.

Gotovo jednako moćno u veznom redu izgledaju Belgijci, s Fellainijem, Nainggolanom, Mertensom, De Bruyneom i Hazardom, te u pričuvi s Witselom, Mirallasom, Dembeleom...

Dakako, u velesile spada i domaćin turnira Francuska, reprezentacija koja u ovom trenutku ima najtraženijega veznoga igrača Europe, tek 22-godišnjeg Paula Pogbu.

>> Čačić: U utakmici s Rusijom isprobat ćemo Kalinića i Mandžukića zajedno u napadu

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije