Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
31.01.2016. u 18:09

Tko god bio ministar, branitelje treba voditi u smjeru koji dolikuje veteranima NATO-a

Javnost ima pravo znati, a slika govori tisuću riječi – platforma je na kojoj je svoju biografiju temeljio magistar novinarstva, dojučerašnji ministar branitelja Mijo Crnoja. No, kada je njegova vlastita platforma zakucala i njemu na vrata, pa ga u konačnici koštala i funkcije, medije je optužio za harangu. Na stranu sada šteta koja je njegovim odabirom nanesena tek formiranoj vladi Tihomira Oreškovića, no šteta koja je nanesena braniteljima nemjerljiva je. U osobi Mije Crnoje sublimirane su sve pogrešne i uvredljive predrasude o ovoj populaciji čija je, mahom, tiha većina branila Hrvatsku zbog osjećaja dužnosti i pritom od države nije tražila ni dobila ni uzela ama baš ništa. P

remda je “neovisni ekspertni tim” utvrdio da u njegovim rabotama nema elemenata za kazneni progon, a tek ostaje vidjeti hoće li se njime pozabaviti i Državno odvjetništvo, Crnoja iza sebe ostavlja gorak okus branitelja koji je u poraću odlučio naplatiti svoj osjećaj dužnosti iz 90-ih, u najboljoj namjeri za vlastiti interes, što je i sam izrekao pred kamerama. I zato je morao otići, no ostaje posve nejasno kako je moguće da Domoljubna koalicija, koja se posljednjih godina zaklinje u branitelje i Domovinski rat, nije u svojim redovima uspjela pronaći časnog čovjeka, kakvih među braniteljima itekako ima, pa je svojim lošim kadrovskim rješenjem ponovno bacila blato na njih? Stoga, račun za komentar poput “bilo bi jeftinije da je Hrvatska platila Legiju stranaca da je obrani”, kakav se među tisućama ogorčenih mogao ovih dana pročitati na Večernjakovu portalu, valja isporučiti izravno Tomislavu Karamarku. Iako je riječ o političkoj funkciji, ostaje bojazan da će o novom ministru ponovno odlučiti interesne grupe, bez nužnih konzultacija s najširom bazom branitelja.

Tko god bio izabran, trebao bi, umjesto prema registrima izdajnika, svoj interes usmjeriti prema rješavanju životnih pitanja, a populaciju voditi u smjeru koji dolikuje veteranima NATO-a, što hrvatski branitelji danas jesu, samo što to u ovoj silnoj galami, tuzi i sramoti prolazi ispod radara.

>> Kožul će zamijeniti Crnoju na mjestu ministra branitelja?

Komentara 3

MI
Milostinja
18:16 31.01.2016.

Crno jaje je u pravu, on kao branitelj nije lud da se prijavi u ZG-u. Neka drugi plaćaju taj j prirez i sl.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije