Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica

Nedopustiv šlamperaj prema heroju

Nije taština ono što boli generala, ali specijalci su mu obitelj i nemar ga boli vrlo osobno
23. siječnja 2013. u 16:00 19 komentara 6 prikaza
Mladen Markač
Foto: Filip Brala/PIXSELL

Posljednjih dana 2012. godine general Mladen Markač upravo je čitateljima Večernjeg lista odlučio povjeriti da je u prvim tjednima novostečene slobode, na koju se još uvijek privikava, s puno ljubavi prionuo pisati knjigu o ulozi Specijalne policije u akciji Oluja.

Na to ga je motivirala nepravda koja se, i 17 godina kasnije, čini prema postrojbi iz koje je potekao. – Bili smo najveće iznenađenje Oluje, a naša je uloga u javnosti potpuno minorizirana – upozorio je tada general ne sluteći da ga, samo koji tjedan kasnije, čeka novo neugodno iznenađenje. Zbog nedopustivog šlamperaja, jer kako drukčije nazvati postupak organizatora, ali i nemar političkih elita, general Markač jučer nije bio na mjestu jedne druge ratne operacije kojom je zapovijedao, koju je uz nekoliko drugih osobnih svetinja sanjao u ćeliji pritvorske jedinice u Haagu.

Taj isti Markač kojemu smo još jučer klicali po hrvatskim trgovima i u njega se zaklinjali. Zar smo ga već zaboravili? I ne, nije taština ono što u skandalu oko Maslenice boli generala, već činjenica da je Specijalna policija tom čovjeku zapravo obitelj i da vrlo osobno shvaća kad se prema toj instituciji ne odnosi sa zasluženim poštovanjem. Nastavimo li se nemarno odnositi prema Markaču koji simbolizira one najhrabrije među braniteljima, generala bi to moglo zaboljeti više nego zatvorska ćelija jer takvi udarci dolaze od onih za koje je robijao.

Mojmira Pastorčić
NITKO SE NIJE NADAO
Mojmiri je u sinoćnjoj emisiji u kadar ušetao nezvani gost, snimka je hit na internetu
Hidradenitis suppurativa/acne inversa
INTERVJU
Prof. dr. Brajac: Postoji velik broj bolesnika koji se, bez ispravne dijagnoze Hidradenitis suppurative, još uvijek ne liječe ili se liječe neadekvatnom terapijom
 • Fedele:

  "Tini50" - "Nedopustiv šlamperaj prema heroju (Renata Rašović) Sa svojim naivnim uvjerenjem . Radilo se o čistoj smišljenoj namijeri koja naravno nije za javnost ! " -------------------- To je to. Ovaj narod ne voli kad se okuplja tako veliki broj ... prikaži još!ki broj policajaca, makar bili i "specijalci". Gotovina i njegovi vojnici su nešto drugo. Specijalci su plaćenici i posao im je da pendreče - uglavnom - svoj vlastiti narod !:(

 • ante_slavonac:

  E moj narode.Slučajna vlada u slučajnoj državi.Previše slučajnosti za jednu ozbiljnu naciju.

 • Avatar Becarina
  Becarina:

  Slucajni politicari,koji slucajno vladaju kojima do ove proslave uopce nije stalo,koji je koriste samo da jos jednom naglase nesto protiv domovinskog rata nisu slucajno izostavili generala Markaca.Netko zasluzan za ovu drzavu i netko tko je voli samo bi im smetao.Freda ... prikaži još! matica sigurno nisu izostavili.