Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
02.05.2013. u 12:00

Josipović je u trenutku poetskog nadahnuća primijetio da ta izreka građanima danas više zvuči kao: "navik on zgine ki živi pošteno" i izrazio nadu da ćemo doći do toga da "ki pošteno radi, pošteno i živi".

Ivo Josipović, hrvatski predsjednik, govoreći u Čakovcu na obilježavanju spomendana Hrvatskog sabora na pogibiju Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana 30. travnja 1671. godine spomenuo je povijesni pozdrav Zrinskih \"navik on živi ki zgine pošteno\". Potom je u trenutku poetskog nadahnuća primijetio da ta izreka građanima danas više zvuči kao: \"navik on zgine ki živi pošteno\" i izrazio nadu da ćemo doći do toga da \"ki pošteno radi, pošteno i živi\". Tom su se idealu već približili u HNS-u gdje se pozdravljaju \"navik on radi ki član je HNS-a\".

Kalmeta kažnjen kandidaturom za gradonačelnika Zadra

Božidar Kalmeta, bivši ministar prometa, prema pisanju Globusa protiv svoje volje ušao je u utrku za zadarskog gradonačelnika. Kalmeta, koji je donedavno izjavljivao da ne želi više u izvršnu vlast, namjeravao se odmarati u hladu saborskih klupa i potom umiroviti, ali su mu plan o lagodnom životu poremetili predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko i glavni tajnik Milijan Brkić. Hladno su ga na sastanku u stranačkoj središnjici obavijestili da će \"ići dolje\", kandidirati se za gradonačelnika i raditi u neredu koji je sâm napravio. Globus piše da je Kalmeta zapravo \"ucijenjen\" da se kandidira. Doista neviđena žrtva – kažnjen je kandidaturom za gradonačelnika Zadra.

Valentić bi u Vladu uveo stručnjake i komandose

Nikica Valentić, bivši premijer, smatra da Hrvatskoj treba vlada \"stručnjaka i komandosa\" koja će bez sentimenta smanjiti proračun na 110 milijardi kuna. Zašto komandosa? Da mogu bježati pred prosvjednicima kada im srežu primanja.

Smjena u Plinacru kao katapult za novu funkciju

Dražen Kovač, bivši član uprave državnog Plinacroa, prije samo tri tjedna smijenjen je s te funkcije zbog lošeg poslovanja u paketu s direktorom Mladenom Antunovićem. No kao što je Antunović ekspresno postao savjetnik ministra Vrdoljaka i Kovač je brzo pronašao novi angažman. Njegove sposobnosti prepoznate su u državnoj Hrvatskoj lutriji u kojoj će također raditi kao član uprave. Globus piše da se Kovač od posebnih znanja može pohvaliti dobrim poznavanjem Zorana Milanovića.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?