Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
21.07.2010. u 12:00

Da nije bilo prosvjednika ne bi trebalo zvati ni policiju

Davor Jelavić, zagrebački pročelnik za izgradnju grada, kazao je kako razmišlja o tome da gradska uprava račun za angažman policije u Varšavskoj ispostavi prosvjednicima. Troškove uhićenja 151 prosvjednika, odnosno intervenciju policije vrijednu 150 tisuća kuna, prema Jelaviću trebaju platiti organizatori prosvjeda ‘jer, da nije bilo njih, ne bi trebalo ni zvati policiju’. Srećom za prosvjednike, usluga ‘halo policija’ još je besplatna, točnije financira se iz proračuna novcem poreznih obveznika.

Milinovićev tajnik za spore e-recepte okrivio Račana

Ivica Račan, točnije njegova Vlada, kriv je za probleme obiteljskih liječnika s ispisivanjem e-recepata, tvrdi Dražen Jurković, državni tajnik u Ministarstvu zdravstva. Dobro se toga sjetio.

Načelnik sam sebi dodijelio priznanje

Rade Kosanović, načelnik općine Krnjak, našao se u neobičnoj situaciji kada je trebao godišnje priznanje za posebno zaslužnog građanina uručiti Radi Kosanoviću, odnosno samome sebi. Vjerojatno je priznanje ‘uz širok osmijeh i zlatan zub’ prebacio iz lijeve u desnu ruku, a potom se srdačno rukovao sam sa sobom. Nagradu je skromno dodijelio sam sebi jer je u protekloj godini (2009.) pobijedio na izborima, stoji u obrazloženju odluke.

Popijač stao na kraj ćudljivoj prirodi i nemirnu moru

Đuro Popijač, ministar gospodarstva, oduševio je ribare Pravilnikom o radnom vremenu, odmorima i dopustima radnika na pomorskim ribarskim plovilima. Ribari napokon postaju radnici s radnim vremenom od 40 sati te dnevnim i tjednim odmorom i više neće ovisiti o jugu i buri, lovostaju i mjesečini. Popijač je svojim pravilnikom napokon stao na kraj ćudljivoj prirodi i nemirnom moru koji su ‘slobodne dane’ ribarima davali neovisno o pravilniku, ali i kapetanima koji su danima uzastopce lovili ribu, i to prekovremeno. Odahnuti može i riba jer je u vrijeme dnevnog odmora nitko neće loviti bez dopuštenja ministra Popijača.

Komentara 3

PR
propalismoFranjoskroz
22:04 21.07.2010.

uvijek se ponovo začudim kad vidim da imamo ministra gospodarstva,a uopće nemamo gospodarstvo

FR
franc
17:38 21.07.2010.

Gluposti u našem Ministarstvu gospodarstva ne mogu se izmjeriti ni veličinom beskrajnog Svemira!

OB
-obrisani-
19:37 21.07.2010.

jabi naručio 1. gardijsku i pustio ih na prosvjednike pa poslije na iblerov trg

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?