Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MALI SAVJETI

Napravite reda u svom ormaru

25.02.2009.
u 14:25

Možda još uvijek nije proljeće kada se svi ritualno primaju čišćenja domova, no nije li krajnje vrijeme da sredite kaos u svom ormaru. Za početak izvadite sve stvari kako biste odredili što je za darovati, što za uskladištiti, a što ćete uistinu nositi.

Ako vam prostor ormara to omogućava, sve što nije nosivo u trenutačnoj sezoni spremite (npr. u ladice). Ako, pak, imate dovoljno mjesta tek za ono što sada odijevate, opskrbite se kvalitetnim vrećicama u koje ćete pažljivo zapakirati čistu odjeću te je pohraniti negdje na sigurno.

I dok su vješalice idealno rješenje za hlače, košulje i haljine, nema boljeg smještaja za majice, bilo dugih bilo kratkih rukava, od polica.

Preglednosti će doprinijeti svojom funkcionalnošću i takozvani kontejneri. Riječ je o dekorativnim kutijama u koje možete smjestiti kape, šalove i ostale modne dodatke. U takve kutije, posebno ako imaju odjeljenja, možete smjestiti i remenje te kravate.

Kutije za cipele iskoristite za obuću koju nosite samo u rijetkim prilikama ili za onu kojoj nije sezona kako biste ih sklonili s frekventnih mjesta gdje samo stvaraju gužvu.

Razmišljajte vertikalno. Nema smisla da dio praznog prostora od zadnje police do stropa bude neiskorišten. Ugradite dodatne police ili smjestite stvari koje rijetko koristite.

Ako želite inspirirati sami sebe svakoga jutra kada iz ormara birate što ćete nositi tog dana pustite mašti na volju te tapetama ili zidnim naljepnicama ukrasite unutrašnjost ormara.

Nemojte štedjeti na vješalicama jer će vas u konačnici stajati skuplje. Umjesto plastičnih odaberite drvene vješalice na kojima se košulje neće gužvati, niti će vam otpadati gornji, ključni, dio vješalice na kojem je kuka. Razlika u cijeni nije tolika koliko vaši živci nemaju cijenu.

Posebno uz pulovere, veste i ostale vunene odjevne predmete smjestite mirišljave vrećice s lavandom kako biste ih zaštitili, ali i omogućili da kad ih odjenete i dalje na njima osjećate smirujuće djelovanje ove biljke.

I ne zaboravite dobro obilježiti kutije da biste znali što je u njima. Pokušajte održati red nakon što ste ga jednom uveli u ormar.

(mbb)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?