Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika opasnost

Najjači tajfun na svijetu krenuo prema Filipinima!

tajfun
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/2
07.11.2013.
u 08:30

Haiyan je u srijedu ujutro prerastao u supertajfun sa maksimalnim brzinama vjetra od 280 kilometara na sat i sada ova izuzetno opasna oluja je prerasla u najjači tropski sustav u svijetu u ovoj godini.

Supertajfun Haiyan (lokalno nazvan Yolanda) predstavlja ozbiljnu prijetnju ljudima diljem Filipina, piše Accuweather

Haiyan je u srijedu ujutro prerastao u supertajfun s maksimalnim brzinama vjetra od 280 kilometara na sat i trenutačno ova izuzetno opasna oluja prerasta u najjači tropski sustav u svijetu u ovoj godini. 

Počela evakuacija

S vjetrovima brzine od 280 kilometara na sat Haiyan je jednak ekstremno snažnim uraganima kategorije pet na Atlantiku. Predviđeno je da će uragan prijeći preko Filipina u petak navečer po lokalnom vremenu. 

Reuters piše da su filipinske vlasti već evakuirale obalna područja te su spasioci u pripravnosti. U pokrajinama Cebu, Bohol i Alby zatvorene su škole i pripremljeni smještajni kapaciteti i hrana za evakuirane stanovnike. Oko dvadesetak tajfuna prođe Filipinima svake godine. 

>>Japan pogodio tajfun i usmrtio 17 osoba, zaobišao Fukushimu

>>Olujno nevrijeme odnijelo 13 života, vjetar puhao čak 160 km/h

Ključne riječi

Komentara 7

DU
Deleted user
08:56 07.11.2013.

Dajte si nabavite lektora :-)

Avatar 123456
123456
09:22 07.11.2013.

VL zašto ne dopuštate komentirati neke članke?!

DK
dr.kam
11:32 07.11.2013.

Takav tajfun rješio bi Hrvatsku i Hrvate....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?