Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAZALIŠNI FESTIVAL

Na Virkasu premijera Büchnerova 'Woyzeka'

29.01.2009.
u 12:01

I ove godine ljubitelje kulture u Virovitici i okolici očekuje još jedan kazališni festival Virkas koji će se odvijati od 15. veljače u Virovitici, Slatini, Orahovici i Pitomači. Kako najavljuju iz organizacije Virkasa uz 15 predstava, od kojih će se jedna i premijerno prikazati, bit će održani razni koncerti i izložbe.

Na ovom, petom po redu, festivalu premijerno će biti prikazana drama "Woyzek" Georga Büchnera, genijalnog njemačkog, prerano umrlog pisca kojeg je ovaj klasik i učinio planetarno poznatim.

Kazalište Virovitica ovu odličnu dramu na scenu postavlja prvi put i to u koprodukciji sa slovenskom kazališnom družinom "Novi ZATO". Režiju potpisuje Samo M. Strelec, jedan od najistaknutijih slovenskih redatelja srednje generacije, a zagrebačka publika ga pamti po režiji Glowackove Četvrte sestre u Gavelli.

Osim ove premijere ljubitelji kazališta moći će vidjeti predstave iz regionalnih kazališta pa će tako gostovati i zagrebački Exitovci s odličnom izvedbom "Kako misliš mene nema", a nastupit će i studenti Umjetničke akademije u Splitu. Taj nastup bit će i ispit i predstava šibenskog kazališta Leda/ Sluškinja. Od inozemnih gostiju ove godine gostovat će Tuzlani.

Ostatak Virkasa čine gostovanja regionalnih kazališta, među kojima je i ispit studenata glume Umjetničke akademije u Splitu, prometnut u predstavu šibenskog kazališta - Leda / Sluškinje.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?