Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TELEKOMUNIKACIJE Direktor T-HT-a u New Yorku s investitorima

Mudrinić na CNBC-u hvalio Hrvatsku

04.03.2009.
u 18:10

Predsjednik uprave Hrvatskog telekoma Ivica Mudrinić, nakon objave financijskih rezultata prošloga tjedna, obavlja razgovore s predstavnicima institucionalnih investitora. Mudrinić sudjeluje na “CAIB’s 10th Annual Emerging Europe Conference”, što se u organizaciji Unicredita održava 5. i 6. ožujka u New Yorku. Danas je za CNBC komentirao aktualnu gospodarsku situaciju u Hrvatskoj te optimizam Vlade o pitanju izlaska iz krize.
– Za razliku od ostalih istočnoeuropskih zemalja, mi imamo stabilnu valutu i snažan bankarski sektor – rekao je Mudrinić i dodao da je najvažniji tečaj kune prema euru jer je većina stanovništva zadužena u toj valuti.

Što se tiče budućnosti HT-a, Mudrinić je rekao kako je prostora za širenje izvan granica Hrvatske vrlo malo, jer je većina operatera u privatnom vlasništvu i to je moguće jedino putem akvizicija. Naveo je kako je za HT primarno tržište Hrvatska, na koju su potpuno koncentrirani.
– Prva nam je zadaća dobro obaviti posao kod kuće, a u regiji ćemo napraviti što možemo – kazao je. U Americi je odgovarao i na politička pitanja vezana za spor sa Slovenijom i ulazak Hrvatske u EU.

Kako još traju razgovori s investitorima, nije poznato kako su oni reagirali na Mudrinićeve riječi te na podatke o financijskom stanju u HT-u, koji se u krizi pokazao kao jedna od najstabilnijih i najlikvidnijih tvrtki. Ipak, odgovor možda neće trebati dugo čekati, jer ako su zainteresirani i ako procijene da rizik zemlje nije velik, a dionica je privlačna, pojavit će se na burzi.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?