Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema brige

Žene starije od 40 godina imaju iste šanse zatrudniti kao i mlađe

neplodnost
Foto: Thinkstock
26.06.2014.
u 09:57

Četvrtina žena u četrdestima zatrudnile su već tijekom prvog mjeseca, petina ih je zatrudnila nakon tri mjeseca, a više od polovice četrdesetogodišnjakinja zatrudnilo je za šest mjeseci,

Žene u 40-ima, čini se, ipak nemaju razloga za brigu ako žele zatrudniti.

Imaju jednake šanse za zatrudnjivanje kao i mlađe žene, pokazalo je istraživanje. Unatoč strahovima da plodnost žena opada nakon 35. godine, nova istraživanja pokazala su da žene u četrdesetim godinama imaju iste šanse zatrudniti u roku od 6 mjeseci kao i mlađe žene.

Foto: screenshot/facebook

Foto: Shutterstock

Četvrtina žena u četrdestima zatrudnile su već tijekom prvog mjeseca, petina ih je zatrudnila nakon tri mjeseca, a više od polovice četrdesetogodišnjakinja zatrudnilo je za šest mjeseci, piše Daily Mail.

Iako se smatra da idelano zasnovati obitelj u 25. godini, najveći britanski portal o roditeljstvu Netmums objavljuje da žene češće postaju majke u tridesetima. Istraživanje je pokazalo da najveći broj žena zatrudni u prvom mjesecu "pokušavanja" te se time razbija mit o tome da je potrebno prosječno oko 6 mjeseci da dođe do začeća.

>>Želite dijete? Ovo su najčešći mitovi o začeću i trudnoći

>>Evo što se događa s kožom u trudnoći

Komentara 2

MA
marina123
14:15 27.06.2014.

Ovo NIJE istina!!!!

IM
Immanuell
15:16 27.06.2014.

Jesu opet u pitanju američki "stručnjaci"?! Zatrudnjeti u 40 i nekoj nije baš tako jednostavno (u realnom životu, ne u bajci), ako se i desi rizici od pogrešnog tijeka razvoja djeteta se umnožavaju. Daleko je više nadzora trudnoće i rasta djeteta, vrlo je izvjesno da će vam preporučiti amniocentezu u određenoj dobi fetusa, vrlo je vjerojatno da ćete kao posljedicu visoke dobi za trudnoću "povući" gestacijski dijabetes koji prestaje nekoliko nedjelja nakon poroda, organizam nije više tako jedar da podnese bez problema pojačani napor, skokovi i padovi tlaka su vrlo izvjesni povremeno i dijete se nalazi niže nego što bi se nalazilo (uglavnom) u ranijoj i mlađoj životnoj fazi buduće majke..... Posljedica je pritisak na mjehur i debelo crijevo, itd. i tome sl.. U ovom mainstream pamfletu iz koga se da zaključiti da je globalna 40 - godišnjakinja u istoj tjelesnoj i mentalnoj kondiciji (štoviše, možda i boljoj ??!!) kao i 20 i 30 - godišnjakinja, ukratko jednako "lijepa, pametna i zgodna", što je nonsens koji je dobro poznat svima koji su ušli u te godine, prikazana je Aurora srednjih godina, Trnoružica zanosno lijepa i u formi koja je vrlo malo zakasnila na zadnji vlak, dapače i nije nego se iščitava da tako u pravilu i treba biti. To je suvremena bajka, vodvilj za naivne, predstava za zaborav realnosti. Govori se kako će nove generacije živjeti maltene trećina njih 100 godina, iako ja ne vidim kako bi mogli očuvati svoje zdravlje da bi to postigli kad većina zemalja u svijetu grca u osnovnim egzistencijalnim problemima, što dokazano znatno skraćuje život populaciji. Ovaj new age pamflet je tipičan neoliberalni "poziv" da se bude vječno mlad i lijep. Ne ide to baš tako u životu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije