Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomozite bebi

Vježbanje u trudnoći smanjuje krvni tlak djece u budućnosti

trudnoća,trudnica
Foto: Thinkstock
07.01.2015.
u 17:30

Trudnice koje redovito vježbaju pomažu svojim bebama da nemaju visoki krvni tlak kasnije u životu

Vježbanje u trudnoći ne pomaže samo trudnici nego i bebi. Naime, trudnice koje redovito vježbaju pomažu svojim bebama da nemaju visoki krvni tlak kasnije u životu.

Znanstvenici su utvrdili kako su djeca majki koje su u trudnoći bile aktivne, posebno u zadnjem tromjesečju, imala mnogo niži krvni tlak kada su navršila deset godina od djece čije majke nisu vježbale, piše Daily Mail.

Istraživanjem su obuhvaćene i bebe koje su rođene s manjom težinom od prosječne, što također utječe na povišeni krvni tlak u budućnosti.

– Utvrdili smo da tjelesna aktivnost tijekom određenih razdoblja trudnoće itekako utječe na zdravlje djeteta. Zbog toga preporučujemo majkama da vježbaju i na taj način utječu na zdravlje svoje djece u budućnosti – kaže profesor kineziologije James Pivarnik sa sveučilišta u Michiganu.

>> Čak 65% ljudi u RH rijetko ili nikada ne vježba

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije