Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ELLAONE

Tableta 'jutro poslije' koja djeluje i pet dana nakon odnosa

tableta
Arhiva
29.01.2010.
u 12:12

Ellaone se u Velikoj Britaniji pojavio na tržištu prošlog rujna i može se dobiti na recept, ali je tri puta skuplji od uobičajenih tableta.

Nova tableta za jutro poslije može se koristiti i pet dana nakon seksualnog odnosa, što je dulje nego bilo koja zaštita protiv trudnoće toga tipa do sada, tvrde liječnici. Prema njihovim studijama, ova je tableta učinkovitija od svega što tisuće žena trenutačno koriste.

Tableta sprečava dvije trećine neželjenih trudnoća ako se koristi u zadanom vremenskom roku od 72 sata. Ako se, pak, uzima nakon punih pet dana od nezaštićenog seksualnog odnosa, uspješnost je čak 50 posto.

No, protivnici abortusa upozoravaju kako je Ellaone 'agent abortusa' a ne kontracepcijsko sredstvo. Liječnici tvrde da Ellaone djeluje tako da odgađa oslobađanje jajašca za oplođivanje, odnosno da ne uništava embrio. Pet dana je također vrijeme koliko spermiju treba da umre ako nije uspio oploditi jajašce.

Ellaone se u Britaniji pojavio na tržištu prošlog rujna i može se dobiti na recept, ali je tri puta skuplji od uobičajenih tableta.

Komentara 1

OB
-obrisani-
12:32 29.01.2010.

Ako ta tableta sprijeci i jedan jedini konvencionalni abortus-vec se isplatilo da je na trzistu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije