Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u trenu...

Kontaktne leće s matičnim stanicama spas za vid?

kontaktne leće
10.12.2012.
u 10:00

Implantat bi omogućio "popravak" oštećene rožnice i tako kod mnogih pacijenata zaustavio razvoj sljepila

Evo nade za sve one koji su osuđeni na naočale ili leće. Znanstvenici sa sveučilišta u Sheffieldu razvijaju kontaktne leće koje bi mnogima mogle na potpuno prirodan način popraviti ili barem sačuvati vid.

Tajna je u matičnim stanicama. Nova metoda uključuje novu vrstu kontaktnih leća pomoću kojih će se u oko "presađivati" matične stanice koje će se onda umnažati. To će pomoći oku da prirodno povrati vid. Implantat bi omogućio popravak oštećenja na rožnici, prozirnoj strukturi vanjske očne ovojnice smještene u prednjem dijelu oka, zbog kojeg najčešće dolazi do sljepila, piše Daily Mail

Kako je poznato, matične stanice imaju sposobnost transformirati se u bilo koju drugu vrstu stanice u ljudskom organizmu te stoga imaju moć cijeljenja organizma, odnosno pojedinih organa.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije