Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tko bi rekao

Namirnica koja pomaže kod problema s jetrom i bubrezima

Med
Foto: Thinkstock
02.09.2015.
u 13:29

Za osobe s povišenom razinom kolesterola i aterosklerozom, ovaj med bit će odličan izbor. Biraju ga i osobe koje imaju problema s viškom kilograma

U moru raznovrsnih vrsta meda rijetki bi pomislili na onaj od – bundeve.

Upravo ta vrsta najdjelotvornija je kod zdravstvenih problema s jetrom i bubrezima, učinkovito pomaže kod izlučivanja žuči.

Zahvaljujući svom blago laksativnom i diuretskom djelovanju, med od bundeve odličan je izbor kod problema kroničnog zatvora i različitih oboljenja debelog crijeva.

Med od bundeve obiluje vitaminima i karotenom te jača imunitet.

Za osobe s povišenom razinom kolesterola i aterosklerozom, ovaj med bit će odličan izbor.

Biraju ga i osobe koje imaju problema s viškom kilograma.

Napravite ga sami

Uzmite zrelu bundevu, odrežite vrh i uklonite sjemenke i vlakna. U rupu koju ste izdubili stavite med koji imate ili smeđi šećer te odrezani vrh bundeve ponovno vratite. Ostavite da stoji deset dana na hladnom mjestu. Preporuka je bundevu nakon punjenja staviti u neku posudu jer će s vremenom omekšati, što će otežati premještanje. Nakon deset dana šećer koji ste stavili u rupu od bundeve će se otopiti, a tu tekućinu ulijte u staklenku i čuvajte u hladnjaku maksimalno mjesec dana.

Uzimajte dvije do tri žličice žličice na dan ili jednostavno zasladite čaj.

>>TOP 5 supernamirnica koje će smiriti hrkanje

Komentara 1

Avatar Semper5
Semper5
01:40 03.09.2015.

A ne mogu jednsotavno pojesti bundevu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije