Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Halo, doktore!

'Imam problema s tlakom i često je to popraćeno napadajima vrućine, drhtavicom...'

Mjerenje tlaka
Foto: Shutterstock
17.04.2015.
u 15:36

Naši liječnici savjetuju kako čuvati zdravlje, liječiti se, olakšati tegobe... Posjetite internetsku stranicu ordinacije i postavite pitanje liječnicima: www.ordinacija.hr/halo-doktore

Imam 23 godine i u posljednje vrijeme imam problema s tlakom. Problem je time veći što je tlak često praćen napadajima vrućine, vrtoglavicom i bljedilom. Krvna slika i nalaz urina su mi u redu. U čemu bi mogao biti problem? Tlak mi nije pretjerano visok, moglo bi se reći da je malo povišen. Mjerim ga svaki dan.

Odgovara Nives Tarle Bajić, dr. med., spec. obiteljske medicine

Tegobe koje navodite mogu biti povezane s povišenim tlakom, osobito ako on u tom trenutku naglo naraste. Svakako morate obaviti pretrage (EKG srca, ergometriju, holter, pretrage krvi, pregled štitnjače), kako bi se utvrdilo imate li povišen krvni tlak, koliko je povišen, odnosno kako bi se eventualno utvrdio uzrok povišenog krvnog tlaka. Ako imate povišen tlak, bit će potrebna terapija koju će propisati liječnik nakon obavljenih pretraga.

>>'U zadnje vrijeme stalno provjerava jesu li ključanice zaključane i jesu li prozori zatvoreni'

>>5 pitanja o penisu koja se sramite postaviti svom liječniku

>>'Rastu mi dlake po licu. Što da radim?'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije