Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nove spoznaje

Dokazali da kava može sniziti rizik od razvijanja raka jetre za više od 50 posto

kava
Foto: Press Association/PIXSELL
07.07.2014.
u 10:27

Još jedan razlog za ispijanje omiljenog napitka

Odavno se zna da kava pomaže u zaštiti mozga od razvoja Alzheimerove bolesti, povisuje tlak, smanjuje rizik od recidiva raka prostate, ali i djeluje kao stimulans koji nas drži budnima.

No, najnovije istraživanje milanskog sveučilišta dokazalo je da ispijanje tri šalice kave dnevno može sniziti rizik od razvijanja raka jetre za više od 50 posto.

>>3 jutarnje navike kojih bi se čim prije trebali riješiti. Uništit će vam dan

>>U namirnicama koje često jedemo pronašli kemikaliju koja se povezuje s razvojem tumora

Komentara 3

Avatar fidelio
fidelio
12:08 07.07.2014.

Znači, snizuje šanse za rak jetre, ali ima kemikaliju koja se povezuje s razvojem tumora... čovječe... vrijeme je da prestanem čitati bedastoće.

SI
sinjemore
14:57 07.07.2014.

Jedan Professor u Grazu , poznati strucnjak za bolesti jetre kaze da je kava pravi lijek za bolesnu jetru . Govorim o pravoj kavi a ne ness ili bezkofeinskoj kavi !!

LI
liliZG
14:59 07.07.2014.

da, ponavljamo još jednom, govori se o pravoj kavi a ne kvazi pripravcima koje sve više pijemo u našem ubrzanom svijetu, PRAVA KAVA.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije