Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrijedi pokušati

Depresivni ste? Otjerajte negativno raspoloženje ovim jednostavnim trikovima

sreća
Foto: Thinkstock
06.04.2014.
u 17:43

Naučite prepoznati negativan način razmišljanja i zamijenite ga pozitivnim razmišljanjem ili konstruktivnim aktivnostima

Nitko ne želi priznati da je depresivan, naročito osobe koje su često neraspoložene ili zaista pate od depresije.

Ipak, znanstveni dokazi pokazuju da je depresija nasljedno oboljenje, baš kao i bipolarni poremećaj. Ukoliko netko u obitelji pati od depresije, to ne mora značiti da je i vaša sudbina zapečaćena. Više se radi o usvajanju određenog modela ponašanja i reakcija na određene situacije, a ne o nasljeđivanju specifičnog gena za depresiju (izuzetak je gen prijenosnik bipolarnog poremećaja).

Naučite prepoznati negativan način razmišljanja i zamijenite ga pozitivnim razmišljanjem ili konstruktivnim aktivnostima (šetnja, druženje, slušanje glazbe, izrada dekorativnih predmeta). Također, vodite računa o općem zdravlju - loša prehrana, tjelesna neaktivnost i bolesti mogu uzrokovati depresivne osjećaje, baš kao i prekomjerno unošenje alkohola i drugih stimulativnih sredstava.  

>>Evo što nikako ne smijete reći depresivnim osobama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije