Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrijeme je

Odlični razlozi da iskoristite sve blagodati šipka

šipak ili nar
Foto: Thinkstock
03.10.2015.
u 12:35

Na prirodan način štiti i probavu - potiče je i regulira, bez štetnih nuspojava.

Čaj od šipka mnogima je najdraži jutarnji napitak zbog ugodnog kiseloslatkastog i pomalo oporog okusa, ali osim što je ukusan obiluje vitaminima D, P, K, B1, B2, B3 i provitaminom A.

Ono po čemu se izdvaja i što ga čini jednim od najzdravijih plodova je visoka koncentracija vitamina C, koja je prema tvrdnjama znanstvenika čak pedeset puta viša nego u naranči.

Na prirodan način štiti i probavu - potiče je i regulira, bez štetnih nuspojava.

Pomaže kod svih želučanih tegoba: zaustavlja proljev, nadražaj želuca i povraćanje te blagotvorno djeluje na obnovu želučane sluznice.

Prirodni je diuretik koji tijelu pomaže osloboditi se toksina i obnoviti cijeli organizam.

Ukusan je i zdrav, a u Grčkoj mitologiji ovom voću pripisivala se izuzetna važnost. Sok od šipka ima antioksidantno djelovanje, a odlična je preventiva i protiv srčanožilnih bolesti. Osim toga, preporučuje se i za njegu kože, osobito zimi. Maska za lice od nara kožu čini mekšom i daje joj svježiji izgled. Ispasirajte jušnu žlicu sjemenki šipka i pomiješajte s istom količinom meda. Dodajte tri jušne žlice maslinovog ulja i 50 ml vode i pomiješajte. Dobivenom smjesom možete masirati lice, dekolte i vrat, a zatim ostavite da djeluje oko trideset minuta i isperite.

>>TOP 8 namirnica koje najzdraviji ljudi uvijek imaju u svom domu

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar salko1951
salko1951
17:31 12.07.2016.

Dobar je za potenciju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije