Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
strah od zika virusa

Australski sportaši za Olimpijske igre u Riju traže pojačane kondome

Kondomi i sex
Foto: Thinkstock
1/4
17.05.2016.
u 09:17

– Zdravlje i dobrobit naših sportaša na prvom su mjestu. Moramo im zato osigurati dodatnu zaštitu zbog ozbiljnog problema koji nas čeka na Olimpijadi u Riju – poručili su.

Sportaši koji će predstavljati Australiju na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru bit će opskrbljeni posebno ojačanim kondomima kako bi se smanjio rizik od zaraze virusom Zika, objavili su tamošnji mediji.

Iako je olimpijsko selo dobro opskrbljeno automatima s kondomima, Australija inzistira da njihovi sportaši koriste posebne kondome koji pružaju dodatnu zaštitu. U suradnji s jednim australskim proizvođačem napravljeni su kondomi “Za miran san” koji prema riječima odgovornih iz australskog olimpijskog odbora imaju dodatni lubrikant koji štiti od spolno prenosivih bolesti i koji, prema laboratorijskim istraživanjima, ima “gotovo stopostotnu zaštitu od virusa Zika”.

– Zdravlje i dobrobit naših sportaša na prvom su mjestu. Moramo im zato osigurati dodatnu zaštitu zbog ozbiljnog problema koji nas čeka na Olimpijadi u Riju – poručili su.

>>Znanstvenici: Zika virus opasniji nego što se misli

>>U Kanadi potvrđen prvi slučaj prijenosa virusa Zika spolnim odnosom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije