Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mršavite

4 navike s kojima ćete 'skinuti' neželjene kilograme

seksi trbuh, mršavljenje
Foto: Shutterstock
16.06.2015.
u 08:00

Što jedete jednako je važno kao i to kada jedete.

Borba s neželjenim kilogramima može se činiti kao Sizifov posao.

Velika odricanja, dosljednost, brojanje kalorija, slaganje prehrane, kupnja biranih namirnica, "mukotrpno vježbanje"....

Ne zvuči kao primamljiv scenarij koji bi mnoge "zadržao" na tom putu mršavljenja. I zbog  toga mnogi i brzo odustaju od svoje odluke i iako je to bila jedna od vaših novogodišnjih odluka, došlo je vrijeme godišnjih odmora i vrućih, gotovo, ljetnih dana, a vi tapkate na mjestu.

Evo nekoliko savjeta kako možete nastaviti provedbu svog cilja za nekoliko kilograma manje, a da ne morate cijeli život "preokrenuti" naopako.

1. Budite dosljedni

Nije bitno kojom vrstom tjelesnih aktivnosti se bavite, bitno je samo da budete dosljedni. Teretana, joga, aerobic, boks ili ples, trčanje, vožnja biciklom... Ako vam se ideja nekog vježbanja ne sviđa, iskoristite ove sunčane i lijepe dane za šetnje.

2. Jedite na vrijeme

Što jedete jednako je važno kao i to kada jedete. Planirajte svoje obroke u isto vrijeme, ili barem približno isto vrijeme svaki dan. Ne preskačite obroke jer to može dovesti do neželjenih zdravstvenih poteškoća poput nadutosti, žgaravice...Pijte puno vode.

3. Spavajte kvalitetno

Stručnjaci nas stalno upozoravaju kako bismo radi vlastitog zdravlja trebali spavati osam sati, no često spavamo koji sat kraće. Mislimo li kako ćemo nedostatak sna nadoknaditi ili da to i nema nekog utjecaja, čini se da smo u krivu. Stručnjaci objašnjavaju da je san ključan za uspješno mršavljenje jer je povezan s proizvodnjom hormona za kontrolu apetita grelina i leptina, hormona za energiju tireotropin i kortizola, hormona stresa.

4. Pravilno dišite

Jako malo ljudi vodi računa o tome dišu li pravilno. Pravilno disanje je bitno za vitalne funkcije, a yoga stručnjaci savjetuju da se obratiti veća pozornost na disanje svakodnevno jer se pravilnim disanjem smanjuje stres i lakše ćete izgubiti neželjene kilograme.

>>Izgubite neželjene kilograme u 10 koraka

>>Čudesni napitak s kojim ćete u četiri dana izgubiti 10 cm u struku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije