Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevjerojatno

10 odličnih razloga da već danas odete po kokosovo ulje

Kokosovo ulje
Foto: Shutterstock
01.10.2015.
u 07:00

Nekada se smatralo da je kokosovo ulje "krivac" za zatvor, ali zapravo je sasvim suprotno. Ova supernamirnica jedna je od najboljih prirodnih laksativa i pomaže kod nadutosti

Zdravstvene prednosti kokosovog ulja su brojne, koristi se u proizvodima za njegu kose, kože, za oslobađanje od stresa, ali i za gubitak težine i za regulaciju metabolizma.

Pomaže kod trovanja hranom

 Kokosovo ulje može pomoći smanjiti težinu simptoma trovanja hranom i ubija bakterije koje su uzrokovale simptome.

Zacjeljuje ispucane pete

Utrljajte kokosovo ulje naispucale pete prije spavanja i stavite čarape. Ujutro ćete vidjeti kako je vaša koža mekša i glađa.

Pomaže kod proširenih vena

Masirajte toplo kokosovo ulje na područje proširenih vena pet do 15 minuta dva puta na dan i vidjet ćete kako se povlače.

Pomaže kod zatvora

Nekada se smatralo da je kokosovo ulje "krivac" za zatvor, ali zapravo je sasvim suprotno. Ova supernamirnica jedna je od najboljih prirodnih laksativa i pomaže kod nadutosti

Pomaže kod suhih nosnica

Osobe koje muče presuhe nosnice spas će naći u kokosovom ulju. Osim što lijepo miriše, nanesete li ga štapićem za uši u unutrašnjost vaših nosnica one će se brzo hidratizirati

Protiv pelenskog osipa

Ako tražite nešto prirodno s čime biste svojoj bebi mogli pomoći kod pelenskog osipa, kokosovo ulje je odličan izbor. Umiruje, kožu održava glatkom i sprječava pelenski osip. Djeluje antimikrobno, antivirusno, ima antibiotska protugljivična svojstva.

Protiv strija

Kokosovo ulje poznato je po svojim hidratizirajućim svojstvima i hrani i njeguje kožu. Nanesite ga na kožu odmah nakon tuširanja i dajte mu dovoljno vremena da se upije u kožu.

Sprečava neugodni miris tijela

Kokosovo ulje djeluje kao izvrstan dezodorans. Ne samo da će spriječiti neugodan miris znoja na pazusima već će se upiti u kožu i djelovati poput pravog "osvježivača vašeg tijela" duže vremena.

Liječi infekcije uha

Ako pomiješate malo kokosva ulja sa zgnječenim češnjakom i kapnete u uho djelovat će poput antibakterijskog ulja i izliječit infekciju uha.

Sprečava glad

Prema istraživanju Authority Nutritiona, ljudi koji piju kokosovo ulje konzumiraju 256 manje kalorija kroz dan. Na ovaj način ćete dugoročno izgubiti kilograme.

>>Kokosovo ulje je ljekovito, a pomoći će i u bržem skidanju kilograma

Ključne riječi

Komentara 1

SL
slikanje
10:25 03.10.2015.

Ako znamo da 100g kokosovog ulja ima 862 kalorije, znaci da vec 30g nadoknadjuje 256 navodno manje konzumiranih dnevnih kalorija!???! Hajdete, Boga vam... i pozdravite Authority Nutritiona te ih upitajte koliko oni dcl ulja dnevno preporucuju??!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije