Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odnos s ljubimcima

Svaki novi vlasnik psa mora proći vodički ispit, u Njemačkoj

Psi i vodiči
Foto: DW screenshot
05.12.2013.
u 10:40

S kućnim ljubimcima treba znati komunicirati, a u Njemačkoj je sve više stručnjaka koji vlasnike pasa uče kako ih odgajati i postupati s njima. Vodički tečaj obuhvaća i teoriju i praksu, kao i vozački ispit

Suvremeni čovjek živi sa sve više najrazličitijih kućnih ljubimaca. Oni su nama zabava, a mnogi se često ne pitaju kako je životinjama u takvoj zajednici.

A sa životinjama treba znati ophoditi se i komunicirati. Postoje ljudi koji to savršeno dobro znaju. U Njemačkoj je sve više stručnjaka koji vlasnike pasa uče kako postupati sa svojim najboljim prijateljima.

U pokrajini Donjoj Saskoj od ljetos je to i zakonska obveza. Svaki novi vlasnik psa mora položiti vodički ispit. On obuhvaća, kao i vozački, i teoriju i praksu. I s njim će laknuti mnogim psima, njihovim vlasnicima, a zacijelo i slučajnim prolaznicima.


 

Ključne riječi

Komentara 3

MI
Milka1945
09:21 07.12.2013.

E ovo bi bilo više nego dobro!Ko nevoli životinje neka jih ne drži u svom dvorištu, na lancu ili u nekom premalom boxu bez grijanja po zimi. Ovakvima strogo zabraniti držanje životinja.Nemogu vjerovat da se toj patnji životinja nemože statstat na kraj.Svakog takvog vlasnika ja bi na neko vrijeme vezala na lanac i priuštila jim takav život kao što su oni svojim kućnim ljubimcima. Imala sam priliku vidjet jadan stari pas trpijo je strašne bolove, grčevi su ga sfrkali u klupko,ili ga rastezali ali vlasnici nisu poduzimali ništa,ni k veterinaru ,ni ljekove, pa da su ga barem u tim mukama pustili sa lanca, ne u takvim mukama nakon duže vremena morao je i umrijet na lancu. Sve ovo trebao bi proć njegov vlasnik i još novčano bit kažnjen. JA IMAM PSA I MAČKA, ONI SU MOJA OBITELJ.Stara sam i bolesna ali njima ne nedostaje ljubavi i pažnje . Nadam se da će doći neka bolja vremena i da će te jadne životinje dobit nekakvu zaštitu. Lijpi pozdrav!!!!!!!!!!!!

Avatar Meggi
Meggi
15:45 07.12.2013.

Tako bi trebao postojati i roditeljski tečaj jer ne zna svatko biti roditelj. Malo ih je koji znaju normalno odgajati djecu bez vikanja, naređivanja, ucjenjivanja a sa strpljenjem, razgovorom, zagrljajima i podrškom. Dobro bi došao tečaj u nekoliko navrata; dok su još bebe, predškolci, školarci pa pubertet.. Koliko samo djece zastrani u alkohol, drogu, nasilje jer nisu imali oslonca u obitelji jer su se sami odgajali dok su roditelji okupirani poslom ili traženjem posla i nekim glupostima. Ok, možda ovo ne spada u ovu temu ali..samo je konstruktivno razmišljanje. Ili možda prijedlog.

Avatar Joja
Joja
11:19 05.12.2013.

Svaba si moze priustit taj tecaj za pse. Dajte ne uvodite to u Hrvatsku bit ce pasa lutalica ko u prici. Prvo Njemacke place i mirovine tek onda tecaji za pse, macke i kokosi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije