Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Alma savjetuje

Zašto vodoravne prugice na odjeći (ne)proširuju?! Evo odgovora

Mornarski look
Foto: Nikola Zoko
1/4
22.04.2015.
u 11:33

Za ovaj look se podrazumijeva kombiniranje različitih boja i uzoraka, ali osnova je i dalje bijela prugica u igri s jačom bojom poput plave, crvene ili žute.

Prošle godine je sramežljivo ušao u uličnu modu, a ove je godine apsolutni hit: mornarski stil voli i mazi žene različite građe i godina, ali i različitih modnih stilova.

Idealan je za dnevni, poslovni look, opuštene casual kombinacije… Drugim riječima, kad su dobro odabrani i kombinirani mornarski komadi mogu pružiti modnu sigurnost čak i kad 'nemate oko' i vremena za kombiniranje!

No, 'debljaju' li prugice i mogu li se vodoravne pruge nositi i kad imate naglašene obline?

Najjednostavnije, odgovor je 'DA'! Vodoravne pruge optički ne proširuju ako su nejednake ili u kombinaciji tamnijih i svjetlijih boja. Isto tako pruge koje su u hladnijim bojama ( plava, zelena, ljubičasta) imaju optički efekt sužavanja, dok su pruge u toplim bojama (crvena, žuta, narančasta) optički pojačivač oblina. Njih trebaju nositi one žene koje žele naglasiti dekolte.

Odaberete li šarene prugaste majice obratite pažnju na dominantne pruge. Ukoliko želite izgledati mršavije neka dominiraju tamnije pruge.

Što još morate znati o mornarskom look-u?

Pazite na krojeve - oni uvijek moraju biti u skladu s vašim tijelom. Posebno to vrijedi za majice s prugama.

Izrez na majici može optički suziti, odnosno proširiti gornji dio.

Mornarski look nisu samo plavo bijele majice i tunike.

Za ovaj look se podrazumijeva kombiniranje različitih boja i uzoraka, ali osnova je i dalje bijela prugica u igri s jačom bojom poput plave, crvene ili žute.

Prugice mogu biti na majicama, suknjama, haljinama i hlačama, ali i na detaljima poput torbi, cipela i nakita.

Foto: Nikola Zoko

Foto: Nikola Zoko, Centra

Ukoliko ne volite prugasto, nosite elemente mornarskog looka - tamno plavo odijelo u kombinaciji s majicama ukrašenim sidrima, užetom…

Ne zaboravite prugaste haljine jer upravo pruge, različitih širina i boja mogu optički suziti određene dijelove tijela. Isprobajte haljine s tamnijim bočnim dijelovima koji savršeno sužavaju liniju tijela.

Uz mornarski look se vezuju i posebni modni detalji - špagerice, polu tenisice, velike torbe, puno zlatnog nakita, sunčane naočale…

>>Haljina naglašava obline, tunika optički sužava bokove, a suknja savršeno prekriva bokove

>>Iskočite iz modnog sivila... Evo kako nositi - žuto!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije