Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Alma savjetuje

Traper, majice s printom, čipka? Evo što će se nositi ovog proljeća

Moda
Foto: C&A
1/5
21.02.2015.
u 11:00

Vrijeme je za mali sažetak ponuđenih trendova svjetski poznatih dizajnera kako biste što uspješnije, smjelije i modnije zakoračile i blistale u proljeću 2015!

Dosta vam je hladne zime i već razmišljate o proljetnim zrakama sunca?

Ako ste i vi u ovom 'modu' zasigurno ste se na početku svake modne sezone zapitale -što je u trendu, što se nosi?

Sigurno ste se prepoznali u ovome, i niste jedini.

Odgovor je uvijek isti - ono što lijepo pristaje vašoj građi tijela, što odgovara godinama i u skladu je s bontonom odijevanja.

No, ipak... sve mi volimo biti, ako ništa drugo, dobro informirane o OUT i IN stvarima među kojima odabiremo ono s čime ćemo osvježiti ono što već imamo u ormaru.

Vrijeme je za mali sažetak ponuđenih trendova svjetski poznatih dizajnera.

Kako biste što uspješnije, smjelije i modnije zakoračile i blistale u proljeću 2015, ovo su savjeti za vas.

Foto: C&A

Foto: C&A, Nikola Zoko

Cvijeće, ah cvijeće...!

Cvjetni sitni i krupni printevi koji krase 'konkretne' odjevne predmete kao što su haljine, suknje, hlače... Za razliku od prethodnih sezona kad su se nosile isključivo kontrastne kombinacije podloge i cvijeća, u ovoj se sezoni cvijeće nosi na dva načina- dominantno na podlogama u ne boji ili povezano s podlogom kako bi se latice svijeća razabrale tek kad se jako približite odjevnom komadu.

Boje

Dominantna je boja kaki jabuke koja se ponovo pojavljuje nakon 40-tak godina modne pauze. Idealna je za kožu i teže tkanine, za odjevne predmete poput jakni, mantila...Uz kaki lijepo kombinirajte boje bombona- sve nijanse karamela, voćnih bombona među kojima su boja maline, mandarine i breskve modni imperativ.

Gingham

Na početku nove modne sezone pitali ste nas značenje nekih novih modnih izraza koji se često mogu čuti u modnim prilozima...Drage naše, gingham (koji vam je zapeo za uho) označava modni spoj 'kariranog' uzorka i retro konstrukcije odjeće koja je obilježila modne 50-te. Drugim riječima haljine s pravilnim kockicama tamne i svijetle boje ili stilizirani kockasti rasteri na kaputićima, suknjama nose naziv gingham ( čita se tako da se izuzme g iz naziva). Potražite inspiraciju za svoje kombinacije...

Foto: C&A

Foto: C&A, Nikola Zoko

Kraljevstvo čipke u ovoj modnoj sezoni doživljava svoj modni vrhunac

Romantične haljine koje prate liniju tijela ili koketno stavljaju noge u prvi plan u kolekcijama su mnogih dizajnera. Uz čipkane haljine nosite i suknje, tunike, hlače. Što morate znati prilikom kupovine čipkanih odjevnih predmeta? Neka podloga bude svijetla kako bi se naglasila struktura čipke, kombinirajte samo jedan čipkani bazni odjevni predmet, neka krojevi budu jednostavni kako bi u prvom planu bila struktura tkanine.

Spremni za kišu?

Proljetno promjenjivo vrijeme često je u znaku kiše. Budite spremne-poručuju dizajneri koji u svojim kolekcijama imaju kišne kabanice, ali i suknje, jakne, hlače napravljene od impregniranog materijala kako ne biste pokisle za vrijeme kišnih dana.

Poruke na odjeći

Hit su već nekoliko sezona, a ovog proljeća su u fokusu nazivi gradova, država ili natpisi koji označavaju stav vlasnice. Budite oprezne s nošenjem ovakvih komada kako ne biste poslale krivu poruku. I da, natpisi nisu uvijek u skladu s tijelom- nekad mogu ružno naglasiti dekolte, optički smanjiti prsa, dodati vizualno koji kilogram... Upravo zato gornje dijelove s natpisom uvijek isprobajte prije kupovine!

Foto: C&A

Foto: C&A, Nikola Zoko

Koža na kožu!

Prava ili umjetna, na vama je da odaberete, no znajte jedno- kožnjaci su hit proljeća! Predstavljaju prave vjesnike proljeća jer su u jarkim bojama i najčešće ne spojivi s ostalim modnim detaljima- cipelama, torbicama. Prilikom odabira idealne nijanse jakne pazite da se boja stapa s bojom puti, kose i očiju. Što to znači? Prirodnim plavušama, svijetlih očiju i kose pristaju sve nijanse sive i plave, brinetama boja konjaka, crvenog vina, a crnkama svijetle puti jarko crvena, pink, zelena.

Novo lice trapera!

Proljeće će biti u znaku najpopularnije tkanine svih vremena- trapera koji ove sezone maksimalno ide na ruku svima nama s oblinama. Što to znači? Hit je mekani jednobojni traper koji nema izblijedjele dijelove koji u praksi najčešće mogu pojačati bokove i stražnjicu. Jednobojne komade odaberite u idealnom kroju koji će savršeno odgovarati vašoj građi tijela. I da, ako želite kreativniji traper zakrpe, poderano, šareno nosite u slobodno vrijeme.

Foto: C&A

Foto: C&A, Nikola Zoko

Još modnih savjeta potražite na ModnomAlmanahu.

>>Evo kako odabrati idealne čizme u skladu s građom tijela

Komentara 1

SA
samoborka
13:21 21.02.2015.

Nosi se ono sto pristaje bokovima, kukovima, visini, gradji tijela i ukusu pojedinca. Amen.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije