Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
modne blogerice

One su svoj hobi pretvorile u uspješan posao

Chiara Ferragni
Foto: Instagram
1/2
08.02.2015.
u 16:18

Fashionista odabrao najbolje od najboljih na blogerskoj sceni

Većina modnih blogova započela je zbog ljubavi prema modi i maštanju o tome kako će oni koji ga vode možda posjetiti pokoju modnu reviju i ostvariti suradnju s nekim brandom.

U međuvremenu najuspješniji među njima ne samo da sjede u prvim redovima, nego i surađuju s vodećim dizajnerskim kućama, a iza sebe imaju cijeli tim - njihov blog više nije samo hobi, on je postao unosan posao.

Poznati portal Fashionista odabrao je najutjecajnije modne blogere na svjetskoj sceni, koji ne samo da dobro zarađuju od svog bloga, nego imaju utjecaja i na krajnjeg čitatelja. Redakcija naglašava kako su promijenili kriterije od 2013. kada su također radili listu. Isključili su one blogove koji su došli do točke da više nisu samo posvećeni određenoj osobi nego su se proširili i na druge sfere.

Također su se bazirali na one blogere koji promoviraju svoj osobni stil. Uspoređivali su također i brojke s društvenih mreža i doseg koji njihove objave imaju. Na listi su se našli Instagram, Twitter, Facebook, YouTube i Pinterest. Uspoređivali su i ekstenziju branda, odnosno proučavali su kako su blogeri iskoristili svoj utjecaj te kreirali originalne proizvode.

Google je isto bio jedna od bitnih stavki, odnosno spominjanje dotičnih blogera i izvan njihovih osobnih blogova. I za kraj, tu je takozvani IT faktor, odnosno koga trenutno oglašivači vole i zašto. Neka imena su očekivana, dok su nas druga iznenadila, piše Fashion.hr.

1. Chiara Ferragni, The Blond Salad

Posve očekivano prva na listi je 27-godišnja Chiara Ferragni i njen blog The Blond Salad koja je ujedno uvrštena i na Forbesovu listu, a ima preko 3 milijuna Instagram pratitelja. Iza uspješne Talijanke danas stoji tim od 16 ljudi, a svi su redom ispod 30 godina. Ona je globalna zvijezda koja je podjednako popularna u Europi i Sjedinjenim Američkim Državama.

Foto: Instagram/Wanda Nara

Foto: Instagram

2. Aimee Song, Song of Style

Foto: Instagram/Wanda Nara

Foto: Instagram

28-godišnja dizajnerica interijera zauzima drugo mjesto. Ona također ima nevjerojatnih 1.9 milijuna pratitelja na Instagramu, a njen YouTube kanal prati čak 28.000 ljudi.

Cijelu listu najpopularnijih modnih blogerica potražite na portalu Fashion.hr

>>Obnovite svoju proljetnu garderobu ovim komadima

>>'Good ol' buvljak i dalje mi je omiljeno mjesto za shopping'

Komentara 1

OP
openheimer2
16:48 08.02.2015.

oooo hvala bogu da nisu opet gmazovi iz ri

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije