Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Alma savjetuje

Što nositi ove jeseni? Uzorke, boju crvenog vina, retro twid…

Modni trendovi
Foto: Nikola Zoko/privatni arhiv
1/8
14.09.2015.
u 08:45

Jesen neka bude u znaku haljina koje su se samozatajno vratile na modnu scenu.

Na početku smo nove modne sezone koja donosi nova pravila kojih se treba pridržavati. Naravno ne slijepo kako biste postale prave žrtve mode, već sve što nas okružuje u izlozima prilagoditi sebi i svom tijelu. Koje odjevne predmete treba imati u ormaru ove jeseni i kako ih nositi?

Kako sve što je IN, prilagoditi svom tijelu, godinama, poslom kojim se bavite? Pitali ste nas što je hit ove jeseni, pa drage naše, ukratko ovo je lista must have komada koja će vam pomoći u stvaranju vlastite shopping liste!

Nose se uzorci!

I to više njih u jednom total look-u! Karirano je, kao uzorak, nakon samozatajnih sezona, napokon na modnom tronu! Nosite nekoliko odjevnih predmeta kariranih pazeći da se boje podloga slažu. To je princip kombiniranja i modni imperativ za šminkerice!

Hit su haljine u toplim bojama!

Foto: Nikola Zoko/privatni arhiv

Jesen neka bude u znaku haljina koje su se samozatajno vratile na modnu scenu. Praktičan odjevni predmet (koji osjećaj - odjenete samo jedan predmet i to je to) koji se savršeno kombinira i u kojem ćete uvijek dobro izgledati! Za razliku od prethodnih sezona, ove jeseni su haljine u (toplim) bojama poput žute, crvene, narančaste i kombiniraju se s modnim detaljima hladnog spektra (primjerice žuta haljina i zelene cipele i torbica).

Prilikom kupovine ovog odjevnog predmeta pazite da je on u skladu s vašim tijelom. Posebno pazite na printeve i slike ukoliko ih nosite na haljinama- dok neka rješenja savršeno naglašavaju obline ili optički sužavaju tijelo, neki mogu biti u potpunom raskoraku s tijelom i dati potpuno drugi dojam od onoga koji vas je privukao dok je haljina bila na vješalici.

Muški krojevi u ženskom looku!

Foto: Nikola Zoko/privatni arhiv

Zvuči li nevjerojatno? Odaberite klasične komade poput sakoa, hlača, košulja koje nosite uz visoke potpetice, puno nakita, kravate. Vjerojatno ste primijetili kako su se na modnu scenu vratila stroga poslovna odijela, hlače visokog struka, a naramenice na sakou su dobile pojačanja. Sve su to elementi ovog trenda.

Twid

Twid kao tkanina u potpunosti je zavladala ove sezone. Kako je riječ o retro tkanini koju su nosile naše bake od ove tkanine nosite retro suknje, sakoe, haljine… Za one koje žele biti u korak s trendovima današnjice tu su kaputići od tvida koji mogu biti kratki ili skroz dugi.

Romantičan look koji savršeno pomiruje prošlost i sadašnjost prisutan je u mnogim kolekcijama. Fine čipkane bluze, košulje s romantičnim ovratnicima, nabori na suknjama, haljinama, volani na haljinama i košuljama.

Sve je to must have ove sezone.

Detalji?

O da, zanimljive naušnice, broševi, viktorijanski nakit… Ruksak vam oslobađa ruke, ali i daje mogućnost da ponesete sa sobom sve, baš sve, što vam može zatrebati tijekom dana. Ruksaci su potpuno preplavili modnu scenu, pa svakome od nas pružaju mogućnost izbora. Mogu biti od kombinacije tkanina ili od fine mekane kože, jednostavnih linija ili ukrašeni detaljima poput zakovica, lanaca, čipke…Nosite li uvijek samo jednu torbu u sezoni, prilikom odabira ruksaka pazite da je čistih linija i pregledne unutrašnjosti (poželjni su džepovi) kako bi funkcionirao u svim prilikama u kojima ga nosite. Boja? Idealno bi bilo ponijeti ruksak u bordo boji koja se lijepo kombinira uz crnu, smeđu i tamno plavu obuću.

Kaputić umjesto balonera

Kaputić je zamijenio nekadašnje must have balonere koji su dominirali jesenskim otufitima. Jesenski kaputi, za razliku od zimskih, napravljeni su od tkanine ( a laganom podstavom) ili tanjih štofova od finih mješavina tkanina. Jednostavnih su linija i kao takvi se lijepo kombiniraju uz hlače, suknje i haljine. Prilikom odabira kaputića postoji jedno modno pravilo- on nikako ne smije biti crne boje. Za razliku od toga neutralni bijeli je must have. Uz to, kraljica boja ove jeseni je boja crvenog vina, pa odaberite

kaput u toj boji. Lako se kombinira… Tenisice su zavladale gradskim ulicama i stilistički su se još u prošloj sezoni lako uklopile u sve total look-ove. No, za razliku od tenisica iz prethodnih sezona koje su 'vrištale' u kompletnom outfitu, u ovoj modnoj

sezoni su linije umjerenije, a ovaj tip cipela prilagodljiviji total look-u! Koji model odabrati? Svakako povišenije tenisice koje se vezuju u neutralnijim bojama poput bijele, sive i crne. Kako ih kombinirati? Uz sve stilove osim u strogo formalnom looku. Ukoliko se morate pridržavati strogim pravilima formalnog odijevanja tenisice obujte do posla i natrag, a po dolasku na posao iz ladice radnog stola izvadite prikladne cipele.

Tenisice i torba?

Foto: Nikola Zoko/privatni arhiv

Nosite li jednostavniji model tenisica prilikom kombiniranja se ponašajte kao da nosite salonke. Uz njih pristaje većina dnevnih torbi.

Ukratko… Modne 60-te su temelj ove sezone! Nose se A krojevi na suknjama i haljinama, uski kratki puloveri, fini strukirani kaputi, modni detalji poput traka za kosu, ukosnica…

>>Lakirana koža i gležnjače opet su IN ove sezone

Komentara 1

Avatar anekk
anekk
11:37 14.09.2015.

Ne znam za vas, al ja ću ove jeseni (kao i svake dosad) nositi isključivo ono što imam u ormaru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije