Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nikad popularniji

Odlazak estetskom kirurgu u rangu posjeta zubaru

botoks
Arhiva Večernjeg lista
30.07.2010.
u 13:11

Najpopularniji su zahtjevi za povećanjem grudi, zatim uklanjanje podočnjaka, zatezanje vrata, liposukcija te operacija nosa.

Broj žena koje posežu za botoksom i sličnim tretmanima u pokušaju da što duže zadrže mladolik izgled u samo godinu dana povećao se za petnaest posto. Ma koliko se na momente činila bizarnom, serija "Reži me", čini se nije toliko daleko od istine, jer trenutačno se svake godine radi preko milijun takvih tretmana, kao očita potvrda želje da oni koji si to mogu priuštiti kopiraju "tajne" lijepog izgleda od bogatih i slavnih. Bez obzira na sve one i te kako dobro poznate neželjene posljedice poput na primjer onemogućavanja normalne mimike lica nakon korištenja botoksa.

Po svemu sudeći ovakvi se kozmetički zahvati sve više smatraju normalnim dijelom održavanja lijepog izgleda. Istraživanje koje je provela britanska tvrtka za istraživanje tržišta Mintel tako potvrđuje da bi čak 19 milijuna ljudi, kako muškaraca tako i žena pristalo na neki oblik estetske kirurgije kada bi si to mogli priuštiti.

Najviše pozornosti ipak privlači upravo "peglač bora", odnosno botoks, čija je glavna prednost to što se radi o kozmetičkom tretmanu koji ne zahtijeva operaciju. Samo u Britaniji tržište botoksom vrijedno je 18 milijuna funti godišnje.

Također postoji ogromna potražnja za "filerima" za usne, čak i nakon što su medijski popraćene neke od najvećih pogrešaka poput usana glumice Lesley Ash.
Uz veliki broj slavnih, pa čak i članova kraljevske obitelji, koji su odlučili pomoći prirodi s "filerima" i sličnim tretmanima, estetska kirurgija nikada nije bila toliko popularna, navodi se u Mintelovu izvještaju.

No, niti operativni zahvati ne kaskaju previše, s obzirom da je unutar posljednje dvije godine potražnja za njima porasla za čak devet posto. Najpopularniji su zahtjevi za povećanjem grudi, zatim uklanjanje podočnjaka, zatezanje vrata, liposukcija te operacija nosa.

– Neoperabilni sektor cvjeta. Ključna je, vjerujemo, dostupnost, s obzirom na to da je tretman dostupan korisnicima u bilo kojem trenutku, na razini je odlaska stomatologu – pojasnila je Mintelova analitičarka Alexandra Richmond dodavši kako su njihova istraživanja pokazala kako tek jedna trećina odraslih smatra kako ne trebaju nikakav kozmetički zahvat.

Komentara 1

OB
-obrisani-
00:02 31.07.2010.

Za dvadesetak godina svi će kukati kada im se tijelo počne raspadati!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije