Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stres djeluje

Evo kako koža lica reagira kad dobijete prvi ili novi posao

njega kože
Thinkstock
11.06.2014.
u 09:35

U radnom okruženju često je i dodirivanje lica rukama i držanje telefonske slušalice uz obraz što može izazvati pojavu infekcije.

Kriza kože: Stres!

Prvo zbog potrage za poslom, a potom (u ovo krizno doba!) uslijed strepnje da ga zadržite. Nepoznati sustav rada i novo radno okruženje mogu uplašiti i najsigurniju osobu. Osim toga, radni sati mogu se odužiti, navike u prehrani se mijenjaju, a možda više nećete imati vremena ni za aktivnosti koje vas opuštaju.

U ovom razdoblju mnoge žene počinju se svakodnevno šminkati, a neke čak i ne skidaju šminku baš svaku večer, ili to pak ne čine na pravilan način. Sve to uzrokuje pojačanu produkciju masnoće, nagomilavanja nečistoća i začepljenje pora i, na kraju, pojavu mitesera i akni.

U radnom okruženju krije se još jedan rizik: često dodirivanje lica rukama i držanje telefonske slušalice uz obraz također mogu izazvati pojavu infekcije.

Rješenje: Uhodavanje u novi posao obično znači i pojačanu osjetljivost kože i povremenu pojavu akni, što ipak ne traje dugo.

Međutim, preporučuje se da započnete nešto agresivniji režim čišćenja. Umivajte se svaku večer preparatom koji sadrži salicilnu kiselinu – tako ćete ukloniti višak sebuma i sloj izumrlih stanica kože. Navečer, nakon čišćenja, u kožu lica obavezno utrljajte losion sa 10 posto (ili više) glikolne kiseline.

>>Koristite samo kremu za kožu? Evo zašto biste trebali posegnuti i za losionima

>>4 beauty trika zbog kojih ćete se pitati kako ste dosad mogli bez njih

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije