Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zdravlje kose

Ako sušite kosu sušilom, ovo biste trebali znati

kosa
Foto: Thinkstock
27.01.2015.
u 08:22

Ključno je da kosa bude što manje vlažna kad započnete sušenje sušilom za kosu kako bi bila izložena što manjoj količini topline u kraćem vremenu.

Vrući zrak iz sušila čini kosu savitljivijom i olakšava oblikovanje jer toplina omekšava keratin u kosi.

Ipak, istovremeno je i isušuje.

Ključno je da kosa bude što manje vlažna kad započnete sušenje sušilom za kosu kako bi bila izložena što manjoj količini topline u kraćem vremenu.

Pričekajte da se kosa osuši do 70%, ili upijte vodu ručnikom da biste ubrzali ovaj proces. Ipak, nemojte uvijati vlažnu kosu u turban od ručnika jer ćete tako oštetiti vlasi. Također, koristite preparate za zaštitu kose od topline. Ovi proizvodi sadrže polimere koji oblikuju film na površini vlasi, što je dobra zaštita od štetnog djelovanja vrućeg zraka.

>>Znate li kako pravilno 'nositi šiške'?

>>VIDEO Zašto kosu treba dvaput šamponirati

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije